Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 18 Окт 2017, 23:27 Дата и час: 18 Окт 2017, 23:27

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 1000 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 67  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2010, 12:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Ракия от мандарини за Коледа

вторник, 30 ноември 2010

Пазарджик

Мандаринова ракия с работната марка "Лидл-наше село" варят от няколко дни предприемчиви стопани от пазарджишките села. Нашенци са решили да използват максимално промоциите на немската верига и за Коледа да извадят първокласна пукница, с която да шашнат конкуренцията от производители на домашна ракия.

Най-усърдни в начинанието са братята Асен и Станой Георгиеви от Ветрен дол. Те впрегнали цялата фамилия и всички приятели да купуват мандарини, като за целта направили по 10 курса на ден от началото на промоцията, която в Пазарджик продължи и в понеделник.

Сочният плод ще стане преди Коледа. Той ферментира бързо и му е нужна малко захар, аргументират се казанджии.
http://www.standartnews.com/news/detail ... 0%B4%D0%B0
За това народът казва "сиромах човек жив дявол" :) .Щом е евтин мат'риала що да не стана на ракия.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2010, 05:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
http://www.bnews.bg/article-18959
А ми да им е честито!
статия от http://www.bnews.bg


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2010, 09:07 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6427
Местожителство: София
Тия от "Пещера" заедно с колегите им от СИС Индъстри-за мен лично задушават целия пазар на ниско и високоалкохолни напитки....Остава и бира да почнат да произвеждат!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2010, 10:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2715
Местожителство: ''Survivor'' България
Нали вси4ки знаете 4е от едно и сашто лозе виното и ракиата всяка година е разли4но.е...........тяхната е една и сашта. което ме навежда на мисалта : .... за спирт-- вода и есенциа. :!:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2010, 12:43 
Offline

Регистриран на: 30 Сеп 2010, 16:24
Мнения: 114
Местожителство: Пловдив
ilu6a написа:
Тия от "Пещера" заедно с колегите им от СИС Индъстри-за мен лично задушават целия пазар на ниско и високоалкохолни напитки....Остава и бира да почнат да произвеждат!

Илюша съмнявам се да почнат да произвеждат бира. Ами тя няма бандерол :)


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2010, 13:23 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6427
Местожителство: София
то и виното няма ама....произвеждат!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2010, 14:44 
Offline

Регистриран на: 30 Сеп 2010, 16:24
Мнения: 114
Местожителство: Пловдив
Абе силата им е в бандерола


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2010, 07:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=706951
Лошо до какви резултати води пиянството и ниската култура!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Дек 2010, 06:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
http://www.pari.bg/?PublicationId=52122 ... EE5620DEE7
Има светлина,нашенец разбира и от уиски:).


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Дек 2010, 07:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1890
Местожителство: Varna
Браво на нашенеца. Мечта ми е да надникна може и за един ден в такава фабрика.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 30 Дек 2010, 07:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Пращаме акциза за ракията в Брюксел
Кабинетът ще реши съдбата на налога на първото си заседание за 2011 г.

Акцизът за ракията скоро ще потегли за Брюксел. Документите, с които ще докажем на Европа, че сме традиционни производители на спиртната гроздова напитка, вече са готови и ще бъдат внесени за гласуване от правителството, съобщи шефът на Изпълнителната агенция по лозата и виното Красимир Коев. Възможно е това да стане още на първото заседание на кабинета за 2011 г. Признаването на ракията за традиционен наш продукт ще позволи акцизът за напитката да бъде свален с 50%, а цената за литър да падне с 2,60 лв. с ДДС. Според Коев защитата на ракията като традиционна напитка е решение от национално значение, затова е важно да бъде взето на най-високо ниво. Очаква се документите да бъдат одобрени във вида, в който са подадени от работните групи от три държавни ведомства. След това те ще бъдат изпратени в Брюксел, където ще решат дали да обявят ракията за традиционно българско питие. Документите, които ще представим в Брюксел, трябва да докажат, че страната ни е произвеждала традиционно ракия в последните поне пет десетилетия и да дадат рецептата. В тях е приложено описание на начина, по който се приготвя питието - от какви плодове се прави, може ли да се прибавя захар, колко градуса е ракията. Един от основните аргументи на страната ни в подкрепа на това, че сме традиционни производители на ракия, е арабски писател, който преди седемстотин години е разказал за пренасянето на казаните за дестилиране в България. Те били донесени от негови сънародници, които ги продавали като средство за производство на лекарства. Освен арабите в подкрепа на ракията ще се включат и карнобатски народни песни, както и тракийските светилища в Старосел.
Юлияна Узаничева
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=352391


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 30 Дек 2010, 07:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
http://www.novinar.net/news/hajka-za-na ... yNQ==.html
Много шум за нищо!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2011, 07:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
http://www.monitor.bg/article?id=275717
Интересно жалко че няма останало вино. :)


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2011, 18:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Цитат:
„Болярка” инвестира 1 млн. лв. в производството на малц

Мирослав Динев: „Подновяваме визията на основната си бира, очакваме по-добри резултати през 2011 г.”

От пролетта пиво „Болярка” излиза на пазара с нова, подобрена визия. Компанията инвестира над 1 ...
"
Цялата статия не мога да я препиша защото само това излиза от архива на регионалния вестник "Борба"
Правя тоя пост във връзка с темата домашна бира и въобще за раздела бира. Откровенно казано си мислех че не използват ечемик който след преработка става на малц,а внасят със цистерни някъкъв полупродук които разреждат спиртоват и овкусяват.Явно ще има производство на малц и в нашия край остава да чакаме ако само сменят етикета а пивото е същото напразни са харчовете.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2011, 05:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 673
Местожителство: Пловдив
Няма страшно, малц винаги се е произвеждал в Болярка и продължава да се произвежда ;)

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
  
 
 [ 1000 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 67  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима