Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 14:06

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 925 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 62  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2011, 09:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
260 литра ракия и 137 стека цигари без бандерол са иззети в София
15 април 2011 | 10:10 | Агенция "Фокус"
Начало / Полиция
София. 260 литра ракия и 137 стека цигари без бандерол са открити от служители на Трето РУП в София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Задържани са 41-годишната Е.С., известна на МВР за телесна повреда и грабеж и Ж.И. на 38 години, неизвестен до сега на полицията. Те съхранявали контрабандните стоки в къщата, в която живеят и кафенето си в кв. „Факултета”. Общо са иззети 54 пластмасови туби с вместимост 5 литра, пълни със светложълта течност с мирис на ракия, която е била продавана незаконно. Иззети са и 1372 кутии цигари без български бандерол. Те са от различни марки.
Изяснено е, че собственик на претърсения дом и кафене е жената, която живее на семейни начало с Ж.И.
Двамата са задържани с полицейска мярка за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство.
Работата по случая продължава.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Апр 2011, 09:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Откриха нелегална фабрика за вино и ракия. Манифактурата действа в мизерия и секретност на ул. „Опълченска” във Велико Търново . Нелегалната манифактура действа под носа на властите на ул. "Опълченска" 23, където се пълнят шишенца от антибиотици с различни аромати за вина, ракии и сладки, бъркат се дори аромати за краве масло, които се предлагат евтино в баничарници. Това предаде вестник "Борба".

След сигнал от в.„Борба” до ОДМВР във вторник вечерта Икономическа полиция и Агенцията за контрол на храните се опитаха да направят проверка в къщата, която обитава 46-годишният Мариус Илиев. Човекът обаче не отваря дори на полиция, а на репортери вчера заяви по телефона, че всичко му е законно и наред и да си пишем каквото си искаме, защото него не го интересува и няма нужда от реклама...

Сигналите са за ужасна мизерия в стая от 15 кв. м. Има няколко подадени сигнала за нелегалната работилница на Мариус Илиев в редакцията на вестника само за няколко месеца.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Май 2011, 21:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Петър – българинът, който лекува вина в Калифорния.
На 29 години Петър Кирилов от Тополовград е важна фигура в калифорнийското винарство. Той лекува вина.
Работата му е такава, че известни изби карат при него вината си, които имат различни проблеми с вкуса, алкохолния градус и др. и Петър ги разрешава. Петър е технолог в компанията „Vinovation Inc.”, Калифорния, където се занимава предимно с „коригиране на вина”. Роден е в Тополовград, през 2002 година се дипломира в Университета по хранителни технологии в Пловдив със специалност инженер-технолог по напитките. Заминава в САЩ на стаж в ..........цалата статия. http://e-vestnik.bg/4412

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Май 2011, 21:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Петър ама не съм аз, аз лекувам само жената :lachtot:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Май 2011, 15:58 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
С Пешо завършихме в един випуск, по прякор Пешо - фирмата, добре го познавам, ама не казва на стажа колко машини е строшил!!! :lachtot: :lachtot: :lachtot: Точно като се върна и спечели зелена карта пиехме заедно с колеги технолози и разправяше майтапи, собственика на избата му казал: "Ти си първият стажант, който за шест месеца ми счупи пет машини"! :lachtot: :lachtot: :lachtot: Повече няма какво да добавя относно знанията и уменията на Фирмата, предимството е, че имат машини, но са простички горките и то много щом Пешо им лекува вината! Да не говорим, че може лесно да си отстранят бактериите при зараза и да възбудят ферментацията наново, особенно за белите вина. Обратна осмоза имат Винпром-Карнобат и още много други, накой имат и диализа, но това са все скъпо струващи машинки и могат да си го позволят само големите компании! Не е проблем да си вземеш чисто нова осмоза за 120 000 евро щом ще произвеждаш много и качествени вина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Май 2011, 17:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
Хах alambik ти ме уби :) ...
Цитат:
"Ти си първият стажант, който за шест месеца ми счупи пет машини"!


Иначе да е жив и здрав Пешо Фирмата, а и ние покрай него !

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2011, 10:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Мелник може да се откаже от виното
Масово хората в Мелник се отказват от лозарството. Тенденция съществува, тъй като отглеждането на лозя е много трудоемко, а напоследък е не добре оценено.

Към момента не се знае колко са лозовите масиви на територията на Мелник и околностите. Има стопани, които отглеждат лозови насаждения за лична употреба – от порядъка на един до два декара. Има и такива, които обработват лозови масиви и за да се препитават, предаде Фокус.

Кметът на града Христо Ташев е категоричен, че има отдръпване от сектора, тъй като лозарството е много трудоемко и самото отглеждане е скъпо.

"Знаете, има нови неща при изваряването на ракия, плащат се акцизи, плаща се за всичко", каза Ташев. Кметът допълни, че нещата в сектора на лозарството стават все по-трудни и само местните в Мелник се занимават с него, и то предимно заради собствени нужди.

В момента литър вино в Мелник се продава на цена около 4 лева. Фрапиращи проблеми при отглеждането на лозята в Мелнишко засега няма, отчете кметът. Той посочи, че напоследък заради лошото време собствениците на лозови масиви нямат възможност да обработват площите си. Сега е сезонът за отглеждане на гроздето и трябва да му се обръща внимание, каза Ташев и допълни, че лозята изискват ежедневна обработка. Пръскането на лозята трябва да се извършва често, но с оглед дъждовното напоследък време, те са пръскани едва около 3 пъти.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2011, 13:54 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5802
Местожителство: София
Това са пълни глупости и спекула ,че било скъпо-просто са мързеливи и искат без да си мръднат пръста да вадят пари...
Аз живея в София, а гледам 3 декара сам след Асеновград, и въпреки пътя и пръсканията(между 8 и 12,при това с препарати на BASF,а не със борд.р-р които е стотинки)излизам на печалба...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2011, 17:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
ilu6a написа:
Това са пълни глупости и спекула ,че било скъпо-просто са мързеливи и искат без да си мръднат пръста да вадят пари...
Аз живея в София, а гледам 3 декара сам след Асеновград, и въпреки пътя и пръсканията(между 8 и 12,при това с препарати на BASF,а не със борд.р-р които е стотинки)излизам на печалба...

Ако само ги гледаш тези 3 декара съм съгласен,ама да ги работиш........'ша ма прощаваш. ;)
За да не бъдеш голословен направи ми една калкулация кое как и по колко?,- и след това на печалба. :shock:
Може би продаваш виното по 10-12лв./л.?
Раздела не е хайд парк! :roll:

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Юни 2011, 21:39 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5802
Местожителство: София
Излизам на сметка винаги...
ААААА в по-горния пост пропуснах нещо,а то е че декарите са под аренда!!!и въпреки това съм на сметка.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2011, 19:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
02 Фев 2011 | Нормативни актове
ЗАКОН ЗА ВИНОТО И СПИРТНИТЕ НАПИТКИ
|
04 08 2011 вече в сила.......

Глава първа.
ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ http://www.econ.bg/law/enactments/artic ... 0%BA%D0%B8
Целия нов закон истегли тук.http://www.nap.bg/page?sId125fsL=6&id=34&textMode=0
"Дупе да ви е яко" :megagrin:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2011, 20:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Производство на вино и ракия за семейна консумация
Деклариране на продукцията (Загл. изм. - ДВ, бр. 16 от 2004 г.)
Чл. 41. (1) Физическите лица, които произвеждат вино и ракия за семейна консумация, ги
декларират по реда и начина, установени в Закона за акцизите.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 16 от 2004 г.) Министърът на финансите при поискване предоставя на
лозаро-винарските камари и на Изпълнителната агенция по лозата и виното обобщени данни по
ал. 1.
(3) (Нова- ДВ, бр.16 от2004 г.) Ракии за семейна консумация се изваряват само от
собствени грозде и плодове в пунктове, регистрирани по чл. 40в.
Чл. 41а. (Нов- ДВ, бр.16 от2004 г.)(1) Физически лица, които са регистрирани
производители по чл. 40, ал.1, могат да преработват до 1000 кг грозде, предназначено за вино
и/или ракия за семейна консумация.
(2) (Изм.- ДВ, бр.51 от 2006 г.) Преработването на грозде в количества над 1000 кг,
включително предназначено за вино и ракия за семейна консумация, може да се извършва от
лица, регистрирани по Търговския закон, Закона за кооперациите или по законодателството на
държава- членка на Европейския съюз, или на друга държава- страна по Споразумението за
Европейското икономическо пространство.
Чл. 41б. (Нов- ДВ, бр.16 от2004 г.) Производителите на грозде, предназначено за
производство на вино и ракия, са длъжни да го продават на лицата по чл.40, ал.1, изречение
първо и чл. 40, ал. 3 или на упълномощени от тях лица.
Ето го и член 40...........
Чл. 40в. (Нов) Собственици или
наематели на малки обекти за дестилиране, предназначени за производство на ракия (пунктове за
изваряване на ракия), могат да бъдат лица, регистрирани по Търговския закон, Закона за
кооперациите или по законодателството на държава - членка на Европейския съюз, или на друга
държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.
честито на всички да сме живи и здрави.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2011, 21:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
:megagrin: Ако ни даваха по 1000 лв минимална заплата даже и аз щях да си купувам ракия за по 30-40 лв шишето. Сега к'во ... аи да не казвам, че Танов дебне .. Партизански работи ..

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2011, 21:58 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5802
Местожителство: София
ммм и с 1000лв не се взима ракия за 30лв...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Авг 2011, 01:25 
Offline

Регистриран на: 01 Авг 2010, 12:31
Мнения: 89
докъде ще ни доведе повишаването цената на захарта?
Стандарт 9 август 2011
Ракиджии минаха на домашна бира
Варят пиво в пазарджишките медни казани

Винопроизводители от Пазарджишко са твърдо решени да заменят производството на концентрат в домашни условия с варенето на бира. Експериментите, започнали през това лято, вече дават първите резултати и в много изби пенливата течност е готова за консумация, разкриха майстори на ферментацията от община Септември. Много медни казани вече не се използват за варене на ракия, а за производство на бира.
Ечемикът е евтин и в големи количества, а технологията идва от Германия, където наши гастарбайтери научили невероятни тънкости на чаша с немските си домакини. За целта в меден съд се слага ечемик, който трябва да заври и дори да покълне. Когато ферментира, се добавят дрожди и мая, а за аромат се прибавя и малко хмел, който все още се намира в района на Ракитово и Велинград. След ферментацията се получава малц, за който могат да ни завидят и немците, хвалят се първите производители на бира в домашните изби. Рано е продуктът да се патентова, макар че някои собственици на казани за ракия с лиценз вече имат намерение да се пробват, коментираха пред "Стандарт" технолози. Причината била, че все повече младите хора отказвали твърдите напитки, а купешката бира била скъпа.
В този бизнес има бъдеще, но домашните пивоварни трудно ще се патентоват, както в Германия, смятат специалисти.
Борислав Петров


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 925 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 62  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима