Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 16 Окт 2018, 17:55 Дата и час: 16 Окт 2018, 17:55

Часова зона: Европа/София [DST]

 [ 1 мнение ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2013, 14:05 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 1089
Местожителство: София
 1. Показвайте уважение към потребителите на форума. Мнения с унизителен, заплашителен или вулгарен характер ще бъдат изтривани, а техните автори санкционирани. Не се допускат постове, провокиращи конфликт и повишаване на напрежението. Персонални оплаквания или лични проблеми се поставят в лични съобщения към модераторите или администраторите, а не в публичната част на форума.
 2. Писането на кирилица е задължително! Забранява се писането с латински букви. Мненията на „маймуница“ ще бъдат изтривани. Изключения се правят при изписване на термини или наименования, които имат утвърдена употреба на латиница. Недопустимо е КРЕЩЕНЕТО - писането с постоянно включен горен регистър на клавиатурата. Забранява се писането на изречения без начало и без край. Граматичният нихилизъм няма място тук - пишете грамотно... кой колкото може.
 3. Новите теми се създават в подходящия раздел, след като се провери дали вече не съществува информация по въпроса. Забранено е дублирането на тема в няколко раздела. Добавянето на текст към вече публикувано мнение става с бутона „edit“, а не с писането на нов пост (особено в случаите когато въпросният пост е последен).
 4. Форумът не е нито блог, нито чат. Ако много държите да споделяте какво сте направили, как напредвате или какви лични успехи имате, правете го поне "В кръчмата". Личните разговори, несвързани с темата, нямат място в публичната част на форума, използвайте лични съобщения.
 5. Ако на темата ви не е отговорено, а искате отново да обърнете внимание върху нея, използвайте функцията "Избутай темата", вместо да пускате някакъв нов безсмислен постинг в нея. Ако не виждате функцията "Избутай темата", вероятно не може да я използвате, защото не е изтекъл минималният срок от 7 дни от пускането на темата или последното ѝ избутване.
 6. Често повтарящи се мнения с еднакво съдържание, мнения със съдържание далеч от темата, както и теми със съдържание, което не отговаря на раздела, в който са публикувани, ще бъдат квалифицирани като офтопик (несъответстващи на темата) и ще бъдат изтривани. Ползвайте търсачката, преди да попитате - много е вероятно на въпроса ви вече да е отговорено.
 7. За спам (нежелани комерсиални съобщения) ще се счита всяка реклама, както в явен, така и в неявен вид и публикуването ѝ ще води до незабавно отстраняване на потребителя от форума. По същия начин ще се процедира и със злословещи постинги с набедяваща информация, която не може да бъде потвърдена по обективен начин. Като спам ще се класифицират и мнения, които съдържат линкове към комерсиални обяви или към несвободни ресурси и страници, напр. в социални мрежи, в затворени форуми и т.н. Абсолютно е недопустимо разпространяването на програми, линкове към "заразено" съдържание, каквито и да е изпълними файлове и т.н.
 8. Заглавието на темата трябва да бъде кратко, като в същото време достатъчно информативно и да отразява същността на темата. Не озаглавявайте темите с безсмислени заглавия от типа „Помощ“, „Help“, „Проблем“ и т.н. Теми, в чиито заглавия се използват главни букви, излишни препинателни знаци или други способи за привличане на вниманието, се изтриват.
 9. Когато отговаряте се стремете да бъдете максимално полезни. Въздържайте се от излишни коментари. Бутонът за цитиране "quote" не е алтернатива на бутона за отговор "post reply". Цитира се само когато има защо, а в цитатите включвайте само тези части от мнението на потребителя, които коментирате. Когато в дадена тема се отговаря на няколко потребителя при което се цитират пасажи от техни съобщения е желателно всичко да е събрано в един пост, а не няколко последователни към различни участници в темата.
 10. Придържайте се възможно най-близо до поставените въпроси по време на дискусията в темите. При особено големи отклонения на мненията от първоначалния замисъл на темата, последната може да бъде разделена на части. Темата ще бъде заключвана след установено залагане на конфликт в нея и повишаване на напрежението.
 11. Мненията във форума са обществено достояние, публикуват се доброволно, безвъзмездно и с цел взаимопомощ. Авторите им не могат да изискват компенсация за публикуваната информация под никаква форма, нито да претендират за специални права върху нея. Авторите носят пълна отговорност за публикуваните материали, документи, снимки и други, включително за нарушаване на авторско право на трети лица. Ако в публикациите са включени цитати, снимки и материали, които не са написани от вас, и не са ваша собственост, задължително трябва да се цитира връзка към първоизточника!
  Всяка публикация изразява само и единствено личното мнение на съответния автор, а не на ръководството и форума като цяло.
 12. Забранява се многократната регистрация.
 13. Администраторите и модераторите имат правото да предприемат действия по разместване, премахване, добавяне и редактиране на всякакво съдържание, когато и както намерят за уместно. Публичното обсъждане на действията им не се допуска. В случай на въпроси, можете да се обръщате с лични съобщения към модераторите, като имате предвид, че те биха могли, но нямат задължението да аргументират или обясняват действията си.
 14. С Вашата регистрация приемате и безусловно се съгласявате да спазвате Общите правила за ползване на форума. В случай, че по някаква причина промените решението си, обърнете съм към администраторите или модераторите, за да бъде прекратена регистрацията Ви. В този случай, ако изрично изразите това желание, имате право да се възползвате от правото се да "бъдете забравен" и всички Ваши постинги ще бъдат анонимизирани.

Също така, при регистрацията си сте потвърдили този текст:
Цитат:
Въпреки, че администраторите и модераторите на този форум ще се опитат да премахнат или да променят възможно най-бързо всеки материал, носещ вреда, невъзможно е да бъдат прегледани всички съобщения. Вие разбирате, че съобщенията изразяват личното мнение на съответните им автори, а не на администраторите, модераторите или уебмастъра (като изключим съобщенията, пуснати от тези хора), следователно те не носят каквато и да е отговорност за съдържанието им.

Приемате, че с публикуването на материали в този форум, се отказвате от авторските си права и няма да предявявате каквито и да е авторски претенции върху тях.

Приемате, да не публикувате какъвто и да е груб, неприличен, вулгарен, заплашителен или всякакъв друг материал, който нарушава законите или моралните норми. Спазването на правилника на форума, както и на указанията на администраторите и модераторите е задължително. Нарушение на тези правила може да доведе до незабавното Ви отстраняване от форумите (както и до уведомяването на Вашия Интернет провайдер). IP адресите, от които са направени съобщенията, се записват и могат да бъдат използвани в такива случаи. Приемате, че уебмастъра, администраторите и модераторите на този форум имат правото да премахват, променят или заключват всяка тема по всяко време, ако намерят за уместно. Като потребител одобрявате записването на всяка информация, която въведете, във база данни. Тази информация няма да бъде предоставяна на трети страни без Вашето одобрение, с изключение на предвидените от законовата уредба случаи или при злоупотреба. Уебмастърът, администраторите и модераторите на този форум не могат да бъдат отговорни за злоумишлени действия на трети лица, както и за софтуерни грешки, които могат да доведат до евентуално разкриване на данните.

Избирайки „Съгласен съм“, Вие приемате безусловно горепосочените условия.


Върнете се в началото
  
 
 [ 1 мнение ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима