Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 14 Дек 2017, 03:17 Дата и час: 14 Дек 2017, 03:17

Часова зона: Европа/София
 [ 1 мнение ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2013, 14:05 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 1036
Местожителство: София
 1. Показвайте уважение към потребителите на форума. Мнения с унизителен, заплашителен или вулгарен характер ще бъдат изтривани, а техните автори санкционирани. Не се допускат постове, провокиращи конфликт и повишаване на напрежението. Персонални оплаквания или лични проблеми се поставят в лични съобщения към модераторите или администраторите, а не в публичната част на форума.
 2. Писането на кирилица е задължително! Забранява се писането с латински букви. Мненията на „маймуница“ ще бъдат изтривани. Изключения се правят при изписване на термини или наименования, които имат утвърдена употреба на латиница. Недопустимо е КРЕЩЕНЕТО - писането с постоянно включен горен регистър на клавиатурата. Забранява се писането на изречения без начало и без край. Граматичният нихилизъм няма място тук - пишете грамотно... кой колкото може.
 3. Новите теми се създават в подходящия раздел, след като се провери дали вече не съществува информация по въпроса. Забранено е дублирането на тема в няколко раздела. Добавянето на текст към вече публикувано мнение става с бутона „edit“, а не с писането на нов пост (особено в случаите когато въпросният пост е последен).
 4. Форумът не е нито блог, нито чат. Ако много държите да споделяте какво сте направили, как напредвате или какви лични успехи имате, правете го поне "В кръчмата". Личните разговори, несвързани с темата, нямат място в публичната част на форума, използвайте лични съобщения.
 5. Ако на темата ви не е отговорено, а искате отново да обърнете внимание върху нея, използвайте функцията "Избутай темата", вместо да пускате някакъв нов безсмислен постинг в нея. Ако не виждате функцията "Избутай темата", вероятно не може да я използвате, защото не е изтекъл минималният срок от 7 дни от пускането на темата или последното ѝ избутване.
 6. Често повтарящи се мнения с еднакво съдържание, мнения със съдържание далеч от темата, както и теми със съдържание, което не отговаря на раздела, в който са публикувани, ще бъдат квалифицирани като офтопик (несъответстващи на темата) и ще бъдат изтривани. Ползвайте търсачката, преди да попитате - много е вероятно на въпроса ви вече да е отговорено.
 7. За спам (нежелани комерсиални съобщения) ще се счита всяка реклама, както в явен, така и в неявен вид и публикуването ѝ ще води до незабавно отстраняване на потребителя от форума. По същия начин ще се процедира и със злословещи постинги с набедяваща информация, която не може да бъде потвърдена по обективен начин. Като спам ще се класифицират и мнения, които съдържат линкове към комерсиални обяви или към несвободни ресурси и страници, напр. в социални мрежи, в затворени форуми и т.н. Абсолютно е недопустимо разпространяването на програми, линкове към "заразено" съдържание и т.н.
 8. Заглавието на темата трябва да бъде кратко, като в същото време достатъчно информативно и да отразява същността на темата. Не озаглавявайте темите с безсмислени заглавия от типа „Помощ“, „Help“, „Проблем“ и т.н. Теми, в чиито заглавия се използват главни букви, излишни препинателни знаци или други способи за привличане на вниманието, се изтриват.
 9. Когато отговаряте се стремете да бъдете максимално полезни. Въздържайте се от излишни коментари. Бутонът за цитиране "quote" не е алтернатива на бутона за отговор "post reply". Цитира се само когато има защо, а в цитатите включвайте само тези части от мнението на потребителя, които коментирате. Когато в дадена тема се отговаря на няколко потребителя при което се цитират пасажи от техни съобщения е желателно всичко да е събрано в един пост, а не няколко последователни към различни участници в темата.
 10. Придържайте се възможно най-близо до поставените въпроси по време на дискусията в темите. При особено големи отклонения на мненията от първоначалния замисъл на темата, последната може да бъде разделена на части. Темата ще бъде заключвана след установено залагане на конфликт в нея и повишаване на напрежението.
 11. Мненията във форума са обществено достояние, публикуват се доброволно, безвъзмездно и с цел взаимопомощ. Авторите им не могат да изискват компенсация за публикуваната информация под никаква форма, нито да претендират за специални права върху нея. Авторите носят пълна отговорност за публикуваните материали, документи, снимки и други, включително за нарушаване на авторско право на трети лица. Ако в публикациите са включени цитати, снимки и материали, които не са написани от вас, и не са ваша собственост, задължително трябва да се цитира връзка към първоизточника!
  Всяка публикация изразява само и единствено личното мнение на съответния автор, а не на ръководството и форума като цяло.
 12. Забранява се многократната регистрация.
 13. Обсъждането на действията на администратори и модератори е забранено. Публични дискусии относно начина на прилагането или неприлагането им не се допускат.
 14. С вашата регистрация приемате безусловно, и се съгласявате да спазвате общите правила за ползване на форума.


Върнете се в началото
  
 
 [ 1 мнение ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима