Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 15:56

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 71 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2011, 19:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Юли 2011, 20:55
Мнения: 423
Местожителство: ПловдивЪ
Naskohondata1 написа:
....Кой ще е в журито не знам? :)

Аз, ама не аз като Аз ама ако иска и той може да се включи в надпиването, ъъъъ дегустирането :D И Люшката задължително трябва да участва но не като жури ами като донор.
И онези с пушените мезета викам да участват :lol:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2011, 19:59 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
karlsson написа:
Naskohondata1 написа:
....Кой ще е в журито не знам? :)

Аз, ама не аз като Аз ама ако иска и той може да се включи в надпиването, ъъъъ дегустирането :D И Люшката задължително трябва да участва но не като жури ами като донор.
И онези с пушените мезета викам да участват :lol:


Аз в дегустацията на виното на Емил не мога да се включа, щото червено вино не пия, но това не пречи да донесеш от твоето виски, Аз да го пробва. :megagrin:

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2011, 20:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Не ни трябва надмерване , и конфронтационна среда ... поне в този форум .
Аз участвах при първата среща , ако помните с пресни мушмули :D , сега бих участвал с люти чушки , че имам мн. :D
Който се включва с акъл , естеств. е най - ценен .
за мезета не споменавайте , че почнах да огладнявам .

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2011, 08:48 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
emil emilov написа:
Не ни трябва надмерване , и конфронтационна среда ... поне в този форум .
Аз участвах при първата среща , ако помните с пресни мушмули :D , сега бих участвал с люти чушки , че имам мн. :D
Който се включва с акъл , естеств. е най - ценен .
за мезета не споменавайте , че почнах да огладнявам .


Емо, в този форум мерене на пи*** и конфронтиране няма, и няма да има, спокойно. Както виждаш "меренето" е в шеговита форма :)

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2011, 17:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Аз написа:
emil emilov написа:
Не ни трябва надмерване , и конфронтационна среда ... поне в този форум .
Аз участвах при първата среща , ако помните с пресни мушмули :D , сега бих участвал с люти чушки , че имам мн. :D
Който се включва с акъл , естеств. е най - ценен .
за мезета не споменавайте , че почнах да огладнявам .


Емо, в този форум мерене на пи*** и конфронтиране няма, и няма да има, спокойно. Както виждаш "меренето" е в шеговита форма :)

:2thumbs:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2011, 18:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Аслъ , шегувайте се вие , но аз изгорех , бе хора ! :skeptisch:
Дигнах 27 градуса условно захарността падна на отчет 16%

Махнах капака , и сложих ситна мрежа , дроздофилка , за по- добро охлаждане .
ако се дигне още ще охлаждам със студ. бутилки ...
ПИТАНЕ - може ли да остане мрежата още 3-4 дни или да захлупя капака ?
В сми , да не изветрее етиля :D ?
От напрежение дигнах и кръвно , и температура 38 сигурно ,и кучето тревожно вий ,... нали е казанджийско псе .
Ех , да мине веднъж шибаната бурна ферментация ... да ми олекне . :idea:

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2011, 20:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
Аз затапвам и оставям на воден клапан след бурната ферментация. Миналата година направих така, тази също. Докато трае бурната се намира всичко в тините под найлон или чаршаф, а след пресоването само завивам с кърпа гърлото на бидона.

Днес затапих и налях вода в клапана. Иначе бурната беше спряла още вчера.

Дали е правилно или не, не знам. Миналата година така направих и ми хареса виното, та за това и тази година така.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2011, 23:07 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5783
Местожителство: София
над 31-32градуса е критично за дрождите...културните до 35 че и нагоре държат.
Просто го разбърквай по често,тъй като топлина се развива в шапката...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2011, 10:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Ное 2010, 09:35
Мнения: 95
emilov, сподели с нас как за 1ден рониш 1тон грозде, съвсем сериозно питам?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2011, 13:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Ее роня 1 тон ...- лъжа . ;) майтапя се , как може да ми вярваш .
80 те килограма ги изроних и смлях с пасатор, сложих го в бидона , измих , изчистих , за около 2-3 часа , без бързане .
Вижда се на първата снимка - един чувал грозде , и две кофи - и на ръка ...
Респективно , сам , за 8- 10 часа , вероятно ще изронкам тон .

Този процес само ми се видя отвратително първобитен , и активно мисля догодина как да го механизирам , ..
ноо като за 200- мах 300кг
Тоест устройството трябва да е малко , леко , и да е приставка към дрелка .
Другият вариянт е със сито от рабица , то е според мен мн перспективно за 200кг ,
ще му се прави обаче някаква спец форма , каса ,
просто ще го мисля , ще гледам фабричните ронкачки
Прикачени файлове:
DSC03066.JPG


М/ у др. приключих с меренето , захаромеря :D потъна ,
и сега се ослушвам кога ще го източвам .


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2011, 14:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Емо ами днес или утре я свърши тази работа.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2011, 16:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Колегата....не каза какви винарки(дрожди) си сложил??Като гледам температурата и времето,трябва бая компресия да са имали,тия дивите :lachtot: абе дай още малко инфо....щото мойте културните на стафидите нещо ...7 дни минаха,а те още са на 5%,ама бавно та славно..мисля!! :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2011, 17:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Окт 2011, 16:41
Мнения: 6
Мисля да взема грозде другата събота -15.10 .
Дали ще е късно или не?
Ще го слагам в бидон в мазето.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2011, 19:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Дрожди , или джибри ?
Шегичка ей . vitilevure bc - първите които намерих .
Забърках ги с 200гр вода и 20 гр мисля захар , и след 20 мин излязоха като пяна от чашата ,
после ги ливнах в бидонЯ и забърках с бъркалката за теракол ...
Смятам , че си скапал стафидите . Шегичка ей .

Гангелов , не давам съвети , понеже съм начинаещ . Въпреки че ми напират отвътре , като Жибри ,
от 200л. бидон с тесно гърло .
Прикачени файлове:
DSC03039.JPG


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2011, 13:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Прикачени файлове:
DSC03067.JPG
Прикачени файлове:
DSC03069.JPG
Прикачени файлове:
DSC03080.JPG


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 71 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима