Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 01:51

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 86 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 15:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Сеп 2012, 12:20
Мнения: 78
Снощи един колега донесе да пробваме от неговото червено вино.Беше много зле(едно сладко сигурно с остатъчна захар над 10 и с доста странен мирис на чорапи или нещо такова).Направо ми прилоша като ми каза как го правят с баща му.Затварят гроздовата мъст в пластмасов бидон без сулфитиране,дрожди и т.н.Никакво бъркане,обръщане на шапката или затискане,ей така си стои докато не го изпит,няма махане от майката,тиха ферментация,направо да се чудиш! :shock:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 16:05 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
e какво и е странното...2/3 от населението така го прави...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 17:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
Стара българска рецепта :lol: Миналата година си мерих виното с това на една мадама, която държала мъстта 40 дни с джибрите. Имаше вкус и дъх на старо домашно вино, и неизмито буре. И какво стана? Всички на масата харесаха нейното повече от моето. Било по-плътно. Направо побеснях. Като онзи виц за на мама манджите.

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 18:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Лилави зъби, лилав език, изтръпнала уста, търняща глава - <Тееежко вино ехее>. Така е, това се харесва повече. :nixweiss: Сигурно с олово още по-тежко, още по-добре.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 18:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Мар 2012, 15:20
Мнения: 48
biohazard написа:
.Затварят гроздовата мъст в пластмасов бидон без сулфитиране,дрожди и т.н.Никакво бъркане,обръщане на шапката или затискане,ей така си стои докато не го изпит,няма махане от майката,тиха ферментация,направо да се чудиш! :shock:

Нещо си се объркал! Гроздова мъст: Това е само сокът на гроздовото зърно, отделен от ципата, семките и пулпата.Гроздовата мъст няма шапки и майки и описаната технология от теб ми прилича на лансираната от много познавачи тук така ,че не се чуди на миризмата от чорапи..свикват хората!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 18:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 21 Авг 2011, 19:36
Мнения: 38
Местожителство: София
biohazard написа:
Снощи един колега донесе да пробваме от неговото червено вино.Беше много зле(едно сладко сигурно с остатъчна захар над 10 и с доста странен мирис на чорапи или нещо такова).Направо ми прилоша като ми каза как го правят с баща му.Затварят гроздовата мъст в пластмасов бидон без сулфитиране,дрожди и т.н.Никакво бъркане,обръщане на шапката или затискане,ей така си стои докато не го изпит,няма махане от майката,тиха ферментация,направо да се чудиш! :shock:


Що се чудиш колега,у ваше село как го правят виното хората?Щото у наше го правят така пък и аз така го правя,така са ме учили.Аз пък се чудех какво е това сулфитиране,дрожди и другите там магартии като открих форума.Сега вече знам ама пак така си правя виното и смятам така да науча и сина който чакам.Само да сме живи и здрави ако е рекъл Господ.
Наздраве. :prost2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 18:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Мар 2012, 15:20
Мнения: 48
Няма по-унизителна технология от това да извадиш виното от майката преди края на ферментацията ,да го сложиш в бидона,да го наръсиш с някакви 'дрожди' от ЮАР и да му забиеш маркуча 'катетъра' ,който пък е изцяло ненужен щом има ферментация и налягането в съда е винаги над атмосферното ..щяло да дръпне въздух ..хах!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 18:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
Виноградец написа:
Няма по-унизителна технология от това да извадиш виното от майката преди края на ферментацията ,да го наръсиш с някакви 'дрожди' от ЮАР и да му забиеш маркуча 'катетъра' ,който пък е изцяло ненужен щом има ферментация и налягането в съда е винаги над атмосферното ..щяло да дръпне въздух ..хах!

Колега уважавам твоето мнение за направата на вино но:НЕ ГО НАЛАГАЙ непременно като правилно и единствено правилно мнение на другите. Все пак и ние имаме свое мнение за този процес.
Пс. Та нали за това сме се събрали тука в този форум. след всичките дискусии, да си кажем едно наздраве най накрая. :megagrin:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 18:54 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1841
Местожителство: София
Май пак дойде време да се обадя...

Виноградец, надявам се киселото ти настроение да не идва от виното ти, но каквато и да е причината, за предпочитане е, да пишеш тук на ведра глава. Не е необходимо, да провокираш по-чувствителните форумци с агресивен негативизъм. Ако се напрегнеш, сигурно ще намериш начин да се изразяваш, без непременно да засягаш опонентите си.

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 18:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Сеп 2012, 12:20
Мнения: 78
Виноградец написа:
biohazard написа:
.Затварят гроздовата мъст в пластмасов бидон без сулфитиране,дрожди и т.н.Никакво бъркане,обръщане на шапката или затискане,ей така си стои докато не го изпит,няма махане от майката,тиха ферментация,направо да се чудиш! :shock:

Нещо си се объркал! Гроздова мъст: Това е само сокът на гроздовото зърно, отделен от ципата, семките и пулпата.Гроздовата мъст няма шапки и майки и описаната технология от теб ми прилича на лансираната от много познавачи тук така ,че не се чуди на миризмата от чорапи..свикват хората!

Обърках се,да,имам пред вид джибрата.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 18:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Цитат:
... аз така го правя,така са ме учили.Аз пък се чудех какво е това сулфитиране,дрожди и другите там магартии като открих форума.Сега вече знам ама пак така си правя виното и смятам така да науча и сина който чакам...

Колега би ли описъл накратко как точно правиш вино?
Виноградец, мисля че знаеш и ползваш серниста киселина, или? А ''катетъра'' не е заради въздуха, а за да не влязат да пийват винце винарки които преди това са хапвали кисело зеле, попийвали оцетец и ходили до тоалетнааа...в тоалетната.

П.П. Монка, кефиш :thumbs1:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 19:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Колега Виноградец,този форум ни е събрал с единствената цел да направим напитките си по добри от времето на баба и дядо,за което мисля ,аз съм го направил.С твоето мнение ти се подиграваш над моя и на много колеги труд,за което мисля,че ти откровенно нямаш работа в този форум.Тези методи на работа(твоите)са меко казано праисторически и виното по никакъв начин не може да бъде напитка,която да даде качествата нужни за едно добро вино. П.с Админа ме е изпреварил


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 19:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2011, 09:54
Мнения: 154
Местожителство: Варна
biohazard написа:
Снощи един колега донесе да пробваме от неговото червено вино.Беше много зле(едно сладко сигурно с остатъчна захар над 10 и с доста странен мирис на чорапи или нещо такова).Направо ми прилоша като ми каза как го правят с баща му.Затварят гроздовата мъст в пластмасов бидон без сулфитиране,дрожди и т.н.Никакво бъркане,обръщане на шапката или затискане,ей така си стои докато не го изпит,няма махане от майката,тиха ферментация,направо да се чудиш! :shock:


Така разбрах,че го правят в Монтана...пият го докато стане кисело,после на ракия.В моя край североизточна България поне махат чепките и люспите,ама буретата са от времето на дядо ми...сортовете американ,отел и т.н.,разреждане с лимунатка.
Като цяло ниска винена култура!!!
И аз смятах да се уча от баща ми,но като ми спря ферментацията миналата година,започнах да се уча от форума и нещата се случват много по-добре.
Тази година ще си мерим вината,макар,че съм сигурен,че ще си предпочитат тяхното с лимунатката.... :lol:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 19:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
biohazard написа:
Снощи един колега донесе да пробваме от неговото червено вино.Беше много зле(едно сладко сигурно с остатъчна захар над 10 и с доста странен мирис на чорапи или нещо такова).Направо ми прилоша като ми каза как го правят с баща му.Затварят гроздовата мъст в пластмасов бидон без сулфитиране,дрожди и т.н.Никакво бъркане,обръщане на шапката или затискане,ей така си стои докато не го изпит,няма махане от майката,тиха ферментация,направо да се чудиш! :shock:


Колега, никой не ти е виновен, че не знаеш как се пие истинско вино:

Сипваш около две трети вино в чашата, останалата една трета допълваш с лимонада. Ако пак се опъва и влиза трудно - увеличаваш лимонадата. Може и с други видове безлкохолно тип гаражно производство да опиташ. В краен случай караш по ред на номерата всичко от менюто на кока кола и пепси. То това е цяла наука, започваща още от брането на гроздето, та ще видиш зор докато я изучиш правейки различни комбинации.

За оптимален резултат, на българския пазар вече има лимонада за вино, не някаква си там проста обикновена лимонада...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 20:18 
Offline

Регистриран на: 13 Дек 2011, 18:20
Мнения: 85
Местожителство: EU
Илиян Илиев™ написа:

Колега, никой не ти е виновен, че не знаеш как се пие истинско вино:

Сипваш около две трети вино в чашата, останалата една трета допълваш с лимонада. Ако пак се опъва и влиза трудно - увеличаваш лимонадата. Може и с други видове безлкохолно тип гаражно производство да опиташ. В краен случай караш по ред на номерата всичко от менюто на кока кола и пепси. То това е цяла наука, започваща още от брането на гроздето, та ще видиш зор докато я изучиш правейки различни комбинации.

За оптимален резултат, на българския пазар вече има лимонада за вино, не някаква си там проста обикновена лимонада...

Според мен трябва да се криминализира разреждането с лимонада, по същност на закона за хулиганство и обществени анти прояви по член 49. от закона за обществения ред.

_________________
C2H5OH По-добре да си обект на завист, отколкото на състрадание.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 86 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима