Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 06:26

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 86 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2012, 13:26 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1845
Местожителство: София
Абе не ме приемайте толкова нацупен - горния постинг започва с усмивка :)

А Виноградец отмаря не заради мнението си, а заради начина, по който го защитава. В Нета сме в голяма степен анонимни и поради това язвителният тон и персоналните квалификации лесно се промъкват през устата. Тук обаче това не искам да допусна и всички по-стари форумци го знаят - може да сме на противоположни мнения, но това не е причина нито да се ръфаме, нито да не сме приятели, нито се налага обезателно да имаме последната дума в някой спор. Приемаме априори, че уважението към събеседника е задължителна норма и това спестява 99% от поводите за офтопик тук.

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2012, 10:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Мар 2012, 15:20
Мнения: 48
Ок.взимам под внимание горе-написаното и като главен виновник за изкривяване на темата ще се опитам да я върна към същността й!
"Странна технология"
Отбивайки се в една селска бакалия видях нещо странно, 2 литра червено вино за 2.20лв .Бях втрещен , попитах дали мога да снимам 'уникалния' продукт и ето http://prikachi.com/images.php?images/124/5582124h.jpg
И се зачудих каква технология е използвал Винпром Ветрен-комерс ,за да постигне това бижу при положение ,че за 2литра вино в най-добрия случай са нужни 4кг.грозде и ако предположим ,че е обикновен памид ,то изкупната му цена е 4х0.50ст = на 2лв. Ами отстъпката към бакалията,която е поне 20%,ами бутилка,закачулка,капачка,етикет,труд,транспорт и сигурно пропускам още неща.Та въпроса ми е :някой колега може ли да обясни тая странна технология?....благодаря ви!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2012, 10:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
:megagrin: Още една странна технология !


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2012, 10:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
http://www.sharingfreelive.net/lofivers ... 27496.html
Вчера гледах това в ЛИДЛ 700 гр за 4,75 лв .
Изглежда страхотно . Илиян от Италия си прави такова ... и знае цените .
Да питам и аз - как става това ?

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2012, 11:13 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
Виноградец написа:
Ок.взимам под внимание горе-написаното и като главен виновник за изкривяване на темата ще се опитам да я върна към същността й!
"Странна технология"
Отбивайки се в една селска бакалия видях нещо странно, 2 литра червено вино за 2.20лв .Бях втрещен , попитах дали мога да снимам 'уникалния' продукт и ето http://prikachi.com/images.php?images/124/5582124h.jpg
И се зачудих каква технология е използвал Винпром Ветрен-комерс ,за да постигне това бижу при положение ,че за 2литра вино в най-добрия случай са нужни 4кг.грозде и ако предположим ,че е обикновен памид ,то изкупната му цена е 4х0.50ст = на 2лв. Ами отстъпката към бакалията,която е поне 20%,ами бутилка,закачулка,капачка,етикет,труд,транспорт и сигурно пропускам още неща.Та въпроса ми е :някой колега може ли да обясни тая странна технология?....благодаря ви!

Ще се опитам да обясня на колегата Виноградец технологията и ценообразуването :megagrin:
Имам познати които работят през лятото като бармани и готвачи в Албена ,Балчик и Златни Пясъци.Та някой от тях си докарват по неведоми пътища стока с която работят.Това кашкавал/по цели пити/колбаси,мед и конфитюр в малки опаковки,сирене,месо ,алкохол -всичко което може да се вземе и то в промишлени количества.Месото го замразяват във фризери,а кашкавала , сиренето и алкохола го продават на много изгодни цени-почти на половина.Та и това вино може да е пристигнало в бакалията по някоя "европрограма"/. :megagrin:

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2012, 11:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
http://kaka-cuuka.com/118
цитат:
Каквото е останало като утаечна кал и др. добавки от ферментацията отива за производство на “гроздова” ракия или на последното “четвърто вино“, което се предлага в едни много стилни пластмасови бутилки с форма на бъклица и звучни и креативни имена като “Мерлото на тати“, “Учиндолско усукано“, “Трепета на технолога“, “Меча кръв” и други подобни. Естествено, че и в най-ниските категории се добавя по мъъъъъничко от “първото вино”, но колкото по-надолу, толкова по-малко.
:explode: :explode:
Има и вино на прах, което с разрежда с вода и се добавя спирт за алкохолния градус.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2012, 11:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Мар 2012, 15:20
Мнения: 48
Добре! но все пак и най-пошлият сценарии на тази т.н. технология осезателно надминава тази себестойност.Викам си ,даже и материала за ракията да са продали като вино пак не излиза сметката .Това е някаква хайдушка технология,сега видях и други такива "хайдушко вино" "юнашко вино" от други производители на същата цена! И все пак ,как го правят!?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2012, 12:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
Зърнен спирт, боя, ароматизатор и разбира се бунаци които да купуват!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2012, 13:49 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
Виноградец написа:
И все пак ,как го правят!?

Попитайте Диян Русев...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2012, 00:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Фев 2008, 20:15
Мнения: 153
Местожителство: Sofia
Виноградец написа:
Това е някаква хайдушка технология... И все пак ,как го правят!?

Хайдушката технология отдавна не я приемаме за "странна". Ежедневно се сблъскваме с нея! Правят го като се опитват да ни лъжат, кофти е като се вържеме!
Въпросът беше доколко е странна "странната технология", какво може да приемем от нея и какво категорично да отхвърлим.
В случая, описан от biohazard не намирам нищо положително, но все пак - не залитаме ли в другата крайност?
За себе си, аз съм възприел сулфитирането и посявката на културни дрожди, източване на виното като падне на 3-4% захарността, ежедневно потапяне на шапката и т.н. Наливането на "азотни торове"..., ами... Може би за това още не ми е готово виното :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2012, 09:27 
Offline

Регистриран на: 25 Май 2008, 12:37
Мнения: 193
Прикачени файлове:
4_1174423541.jpg


Мераклийско вино за ценители!


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Каквото си посееш, това и ще пиеш.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2012, 09:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Мар 2012, 15:20
Мнения: 48
paro_k написа:
Хайдушката технология отдавна не я приемаме за "странна". Ежедневно се сблъскваме с нея! Правят го като се опитват да ни лъжат, кофти е като се вържеме

Такъв продукт по цена е равностоен на изворната вода, при това само в безплатна концесия на извора !Интересно е как легално е в търговската мрежа? нали имаме стандарти ,изисквания и т.нк. Спомням си миналата година бяха сгащили една в.търновска фирма с такъв продукт,лабораторното изследване беше показало ,че продукта няма общо с виното.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2012, 12:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Оня ден ми казаха един начин за предпазване на виното от болести и всякакви работи докато го държиш в бидоня с джибрите :) начина е да посипеш отгоре захар на повърхността :lachtot: :lachtot: :lol:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2012, 13:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
caribi написа:
Зърнен спирт, боя, ароматизатор и разбира се бунаци които да купуват!


Тия въпросни бунаци са си просто пазарна ниша няма какво да ги обвиняваме нито да обвиняваме някой, че бърка спирт и вода, и боя. Хубавото вино си е скъпичко, аз сега като правя сметка за догодина за да направя качествено вино в нераждаем казан и хубава нова бъчва ще ми дойде себестойност .... абе само бъчвата го оскъпява с 6 долара за литър


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2012, 14:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
Абе то да си бърка каквото си иска , ама тогава да започнат да пишат на етикетите - имитация на вино. Баси до къде я докарахме , всичко изкуствено , лъжат тотално населението със сурогат, все едно е война :x На колбасите да пише еди какво си, на млечните продукти еди що си . За хляба да не говорим!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 86 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима