Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 08:28

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2013, 18:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
:) по т.1 -http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0
по т.2 - ако имате предвид че 3/4 от обработваемите земи в България пустеят, просто не е истина.
по.т.3 - без гладни не става
:prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2013, 21:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Не , че искам нещо да кажа , но от както има статистика ( по Википедия)
Европа се е увеличила 6 пъти , Азия 8 пъти ( може и да лъжа ) .
Защо мислиш , че тази петилетка е мах който може да носи земята , а не примерно още 5 кратно увеличение ?
т2 може и да си прав
3- съгласен , ...премислих :D
М/у другото вчера на 1 мъж на 40г тук , му гърми аортата , и чао ... за секунди
така , че темата на Мони е наистина актуална ...

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2013, 22:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2012, 21:36
Мнения: 1243
Местожителство: Божурище
Е, като има опасни храни защо се допускат до пазара. Нищо в света не става случайно.
Вчера попаднах на тази статистика и си я запазих като файл. Геноцида е навсякъде бе хора !... Всичко се развива точно по сценарий написан още преди 60г. Не му е тук мястото да пиша повече. Статистиката :

Средна годишна заплата в ЕС за 2011 година в Евро на човек

Austria 62 400
Belgium 58 460
Bulgaria 3 550
Czech Republic 19 600
Demark 61 350
Estonia 11 750
Finland 44 630
France 50 870
Germany 56 130
Greece 25 680
Hungary 15 800
Ireland 60 720
Italy 36 200
Latvia 10 480
Lithuania 13 850
Luxembourg 63 860
Malta 28 078
Netherlands 59 100
Poland 11 660
Portugal 29 000
Romania 6 280
Slovakia 9 180
Slovenia 27 750
Spain 34 900
Sweden 56 000
United Kingdom 56 050

EU 27 Average 37 950
Без коментар.

Да сме живи и здрави :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2013, 22:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
Аз за това съм е пуснал тази тема,не умираме от "пукница" а от химията дето ядем.
От няколко месеца се стремя да ям само домашно произведени храни, и да ви кажа че се чувствам много по добре.Като не съм се лишил от нищо: ракия, вино мезета
/в нормални количества/ разбира се.Нека всеки алармира за некачествени храни и напитки които среща по магазините. :prost:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2013, 00:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
М/у другото вчера на 1 мъж на 40г тук , му гърми аортата , и чао ... за секунди
така , че темата на Мони е наистина актуална ...


Ама разбира се - който оцелее ! А инак темата е актуална , спор няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2013, 11:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
Колбасите се правят от всичко друго, но не и от месо

Колко пъти учените досега са заявявали пред света, че колбасите и кренвиршите в никакъв случай не са тези продукти, които си представяте. Независимо от това, колбасите продължават да са “най-доброто месо” за българите, въпреки че дори не миришат на месо! Преди няколко дни държавната ветеринарна служба заяви категорично: колбасите се произвеждат от отпадъци!

Наш читател си е купил кренвирши с цял списък от хидроколоиди. “В тези колбаси делът на месото може да се разглежда като символичен, а останалото е вода, превърната под формата на колоиден гел и затворена под формата на кренвирши” - сподели тъжния си опит нашият читател.

Вероятно диетологът, който може да нарече колбасите здравословна храна, все още не е роден.

“Почти всички витамини, съдържащи се в месото, в процеса на производство на колбаси се унищожават. Но колбасните изделия, особено пушените колбаси и шунката, съдържат хистамин, който може да предизвика главоболие, алергии, кожни заболявания, възпаление и заболявания на стомаха”, казват диетолозите. Освен това може да предизвикат алергична реакция оцветителите и стабилизаторите, без които не може да мине нито един колбасарски цех. Белтъчините в колбасите стават все по-малко, а мазнините и соята - все повече. Теоретично колбасите и месните продукти трябва да ни доставят протеини, но на практика протеините в тях са изключително малко, за сметка на мазнините и соята - твърдят диетолозите. Според учените в някои видове колбаси не се съдържа повече от 10% месо, в тях слагат дори и свинска и говежда кожа, като при това я разбиват до такава степен, че се получава емулсия. Останалата част са соя, брашно, нишесте, вода, сол, оцветители, ароматизатори, подобрители на вкуса.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2013, 12:32 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
MONI BARONA написа:

Наш читател си е купил кренвирши с цял списък от хидроколоиди. “В тези колбаси делът на месото може да се разглежда като символичен, а останалото е вода, превърната под формата на колоиден гел и затворена под формата на кренвирши” - сподели тъжния си опит нашият читател.

=
=
но на практика протеините в тях са изключително малко, за сметка на мазнините и соята - твърдят диетолозите. .

Знаеш ли какво ка хидроколоидите? и кой е най често използвания?
По втория цитат диетолозите... :lachtot:
Какво основното съдържание на соята?
Ясно е ,че кренвиршите и прочие телешки салами със финна консистенция са боклуци...но чак да са толкова вредни ...тя и отровата струва пари...по-лесно е да го желираш тоест да го напълниш с вода ползвайки хидроколоид...-желатин примерно :megagrin:

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2013, 11:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Прекалените регулации в сектора на храните и напитките води до едно - ядем и пием префинени пълнежи, за сметка на истинското съдържание.
Зад писанията за диетичност - в безалкохолните напитки се ползват подсладители далеч не безвредни, но лобито на големите производители си е извоювало правото да са "доказано" безвредни. (Нутрасуит = аспартам = метилов алкохол след държане на над 40гр. темп. /Има данни за ослепели американски войници пили кока-кола в арабските пустини след съхранението й на над 40гр./)
В същото време един обикновен селски производител не може да си продаде легално млякото от кравичката. Да вярно, не се знаело дали е спазвал хигиена и кой знае какво има в млякото му ...
Абе мляко от крава бе ей, алоооо - какво да има ? Тая крава да не е пасла в уранови рудници ?
Оставете го човека да си продава законно млякото - с надпис "Произведено от Иван Иванов от село Горно Нанадолнище, крава Милка-1"
Вземете му там един годишен налог - на глава добитък и толкова.
Да, ама не.
Трябва да си лицензирана кравеферма, лицензирана млекарна, да си платил за нам си кви изследвания, да си въвел система HACCEP ли кво беше ...
Да начисляваш ДДС, после търговецът да си добави и неговата печалба, и накрая бай Х. като си купи едно изстискано от всякъде и лишено от мазнини, протеини и кръстено дваж триж с вода и нишесте "Мляко на баба (ти)" да му се радва на външния вид. Само че ако се опиташ да заквасиш с него прясно мляко хич не се надявай. Няма никакви бацилус булгарикус. Те в нишесте не виреят - искат мляко !
(Като тест - само мляко "Елена" заквасва успешно прясно мляко, е не съм пробвал всички, но от 10 - едно, пак е добре)

Субсидират се гръцки домати с европари, и влизат в България на смешни цени, а като ги ядеш имаш чувството че ядеш пластмаса. Нашите родни домати излизат скъпо, но дори и по-скъпи, производителите им не могат да ги продават на дребно по пазари, защото ги пазят гардове разни. Могат да ги подаряват на 70ст. на прекупвачите.
За месото да не почвам, че и там е мътна и кървава. Соята не е вредна, ама не е и месо.
Има един коагулант (вещество което съсирва кръв и др. белтъци) Карагенан - Е407 , та за пивоварството го използваме във вида му като т.н. Ирландски мъх (което пък изобщо не е мъх а е водорасло) с чиято помощ по време на варенето на бирената мъст се постига пълно коагулиране на белтъците и след падането им в утайка и отстраняването им, бирената мъст е бистра като котешка пикня. Та - това вещество се използвало много често в колбасарството.
Казват че можело да накара и водата да се желира :)
Та такива ми ти работи - представи си пиле 1 кг. да се натъпче с още 200гр. вода + 1 гр. Карагенан - ще стане Истинско лудогорско пиле - без добавена вода :megagrin:
Минало всякакви лаборатории, бъкано със сертификати за годност, безвредност и ... вода.
20% допълнителна печалба.
А някой да е пекъл рибата Пангасиус на фурна, на скара ?
2кг. замразена риба дават точно 1 кг. печена.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2013, 12:57 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
victoryvt написа:
В същото време един обикновен селски производител не може да си продаде легално млякото от кравичката. Да вярно, не се знаело дали е спазвал хигиена и кой знае какво има в млякото му ...
Абе мляко от крава бе ей, алоооо - какво да има ? Тая крава да не е пасла в уранови рудници ?



А някой да е пекъл рибата Пангасиус на фурна, на скара ?
2кг. замразена риба дават точно 1 кг. печена.

Ами какво да му има на млякото:
1.Туберкулоза- издоено от боледуващи от туберкулоза животни с изразени клинични прояви на болестта, особено при туберкулоза на вимето-много ще е обърнал внимание например че падат парченца кожа(люспи)в млякото.
2.Бруцелоза също чудесна картина
3.Мастит- млякото от крави, болни от мастит, съдържа голямо количество стрептококи и стафилококи. При употреба на такова мляко за храна се развива стафилококово или стрептококово отравяне, също чудно...
Има още куп други...
Като им видя олайнянените дръгливи крави винаги се чудя кой пък го купува млякото...ама по пазарите е пълно...явно все някой го купува.
Ако обърнеш внимание на замразените мигновено рибни филета обикновено си пише (на самата опаковка,не на лепнатата от вносителя),че очаквания добив от подобен продукт е 60%...често може и да замирише на амоняк...абе има екстри.
Мляко Елби успява да закваси всяко едно прясно...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2013, 14:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Ееее, деее
Баси и болничната картина описа.
А козе сиренце от кой Хипер-Трипер-Маркет ще си купиш ?
Щото докато беше жива козата Милка на баба ми, редовно правехме.
Маститът и баба ми го познаваше, без да е завършила средно образование.
Вика ветеринаря, инжекции, разтривки с камфор ли какво беше ... И след седмица Милка е он-лайн (ата) :)

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2013, 16:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Винаги съм се чудил,защо на Бг пазара има 70 вида сирена и млека,а на us маркета по 3-4 бройки...бг сирене...последно купих тенекия на която пише овче сирене,но мисля,че трябва да пише кокосово сирене.За млякото,...с данон не може да подквасиш,щот няма бактерия,но пък гръцките вършат работата перфектно.От хърватски магазин купувам бг стоки,та попитах човека защо няма бг бира....спокойно ми каза,че му пробутват такава с изтекъл срок.....и,че ако купя стока на която не се чете срока на годност..да съм сигурен,че умишлено е трит етикета,с цел да не се вижда докога е годен...това си е бг патент.Не говоря за боклуците тук,както и че нямат вкус и т.н,но поне едно от изискванията стриктно спазващи се е срока на годност,определено изтичащи до няколко дни се продават 50% по евтини,други направо се изхвърлят.Още се чудя на един търговец,откогото купих замразени кори за баница по нета...срока беще изтекъл преди година.Човека каза,че им няма нищо,но ако искам да ги хвърля,той ще ми върне парите :skeptisch: те така..Викторе,тука амишите продават натурални стоки,конфитюр,хлябове,яйца и др...не знам дали ги регулират по някакъв начин,....но щом са им лепнали фарове и номера на каруците им,...пък гледам,че много имат и хладилници в къщи....и те се модернизират :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2013, 17:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Амишите ?
Това някакъв жаргон ли е ?

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2013, 17:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
victoryvt написа:
Амишите ?
Това някакъв жаргон ли е ?

Немскоговоряща общност непризнаваща модернизацията......живеят все едно са в 18 век...да им видиш пък училищата...барака за 10,побрала 40 деца.Продават на пазара от домат до крава :) Опитах им хляба..забравил съм натуралното :) http://en.m.wikipedia.org/wiki/Amish


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2013, 21:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2012, 08:25
Мнения: 411
Naskohondata1 написа:
Немскоговоряща общност непризнаваща модернизацията......живеят все едно са в 18 век...да им видиш пък училищата...барака за 10,побрала 40 деца.Продават на пазара от домат до крава :) Опитах им хляба..забравил съм натуралното :) http://en.m.wikipedia.org/wiki/Amish

Пък какви вурстове и наденички правят самооо


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2013, 20:57 
Offline

Регистриран на: 25 Май 2008, 12:37
Мнения: 193
Днес си купих краве масло Верея - в гаранция. Като го отворих замириса на мърша. По-отблизо мирише на мърша и горена пластмаса. Абе яко огранено масло. Чудя се как може такова нещо ама явно може...

_________________
Каквото си посееш, това и ще пиеш.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: vtv и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима