Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 13:10

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 441 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 30  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 19 Фев 2015, 22:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Евала на krasy7 :respekt: без много приказки :klatsch:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Фев 2015, 23:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
бай Танас написа:
Евала на krasy7 :respekt: без много приказки :klatsch:
Така са шампионите-без много приказки!

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2015, 00:29 
Online
Аватар

Регистриран на: 11 Окт 2011, 15:48
Мнения: 111
Местожителство: Варна
Не бързайте с хвалебствията, за да не останете разочаровани.
Би трябвало при вас в Южна България червените вина да са на съвсем друго ниво.
Успокоявам се само, че разликата в надморската височина не е голяма, защото преди има-няма месец на Узана не успях да позная собствените си вина - толкова се бяха променили (и то не към добро).
Желая ви весело прекарване и всички, които сме възпрепятсвани да присъстваме ще чакаме отзиви и коментари.

ПС. А това със шампионите - ако не беше форума, присъствието на ХОРА като Илюша, Наско, Фланкер, Ламбри (затова не исках поименно, със сигурност пропускам някого) просто нямаше да се случи.

Бъдете живи и здрави приятели!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2015, 01:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Еее, това си е разлика от над 1200 м. На мен ми се е случвало и при много по-малки разлики. И не само при разлика в надморската в-на. :? Абе май проявяват характер истинските вина :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2015, 20:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 563
Местожителство: София
Добър вечер.
Абе, понеже сега пуснах машината да прави хляб, та да ви питам. Искате ли да донеса от хляба, дето правя с машината? Някой любопитен? Не опитвал?
Рецептата си е моя. Леко изменена от оригинала. Но на нас така ни харесва.
Не ми е проблем да пусна килограмов на отложен старт. Ще дойде почти топъл...

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2015, 21:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Дек 2012, 11:16
Мнения: 478
Местожителство: Варна
Българска маса не може без хлебец.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2015, 21:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Абе и аз приготвих...опа излъгах ъъъ заръчах едно мезе, дето го няма в менюто :megagrin:
Айде да си призная. Какво ще кажете за заек, не от магазина, домашен? Ако имате и интересни идеи за приготяне на заешко утре сутринта може да обадя в кухнята.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2015, 21:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 678
И на мен ми се идва,но ,за съжаление, не ми е възможно.Ама не мога да не се намеся като гледам Вие ракии и вина ли ще дегустирате или ще гледате филма "Преброяване на дивите ,извинете ,на питомните зайци".
Предлагам на Админа да открие Нова тема, а именно:"Домашният заек и ролята му в отглеждането на лозата,брането,ферментацията,винопроизводството и дестилацията на ракия,като за основна тема се използва бързият заешки секс".

Извинявам се!Сетих се ,че трябва и да се вечеря с нещо! ;)
Желая Ви ползотворна среща! :prost: И отново съжалявам,че не мога да присъствам! :cry:

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2015, 10:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2012, 08:25
Мнения: 411
Зайчето по мое скромно готварско мнение е добро по ловджийски. Разпарчетосва се и отделните парчета се наръсват сравнително обилно с розмарин след което се запържва леко. Задушават се гъби изхвърля им се течността и се слагат в тавата. Към заешкото и гъбите в тавата се добавят едронарязани картофки, 10-12 арпаджика и скилидки чесън. Може и повече лук да се сложи. Подправя се със сол и чер пипер и така малко със водица се запича.
Има една популярна рецепта за омазване с горчица и печене под фолио но за мен горната е по-добра. Нищо не пречи преди запръжването ако някой обича и да се понамаже с горчица де, но да се изчака тя да се стопи и да попие в месото...
Добро прекарване и да понаправите някоя снимка.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2015, 13:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Мерси Нанков :thumbs1: Разпечатах рецептата и я занесох в кухнята.
Единия заек май са го захванали вече с ориз, та за втория...
Разбира се, който не обича заек ще си избира от менюто.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2015, 14:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 493
И да не забравите за томболата. ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2015, 17:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 678
stanilabg написа:
И да не забравите за томболата. ;)


И какви изненади се очакват от нея? Жив заек,бутилка ракия или бутилка вино? Пък може и от всичките да има! :megagrin:

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2015, 10:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 613
Чакам да видя кой пръв ще се събуди, да го питам най-малко е пил, или най -много носи. Ако е второто, да знам другия път до кой да седна.

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2015, 11:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 593
Местожителство: Пловдив
:lol:
Срещата мина чудесно! Беше подготвена и сериозна дегустация. Мисля че бяха 19 вина, 9 ракии и 2 бири. Вина имаше от всякакъв вид - бели, розови, червени, млади, стари и доста стари. Определено имаше много интересни мостри, които си заслужава да се следят и в бъдеще. Като цяло аз съм много доволен. Винаги има какво да се осъди на такива срещи.

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2015, 11:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2011, 11:16
Мнения: 732
Местожителство: Пловдив
Срещата мина чудесно, запознахме се с нови хора, опитахме чудесни вина и ракии (моля Лъчо да представи записките), уж много мостри пък нещо не се напихме :lol:

_________________
"Който се смее последен му е най-слаба тревата" - древна холандска поговорка


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 441 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 30  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: krasy7 и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима