Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 27 Юли 2017, 18:13 Дата и час: 27 Юли 2017, 18:13

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 469 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 32  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2016, 16:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2294
Местожителство: Пловдив
всЕк"ви теми се обсъждат...даже КМБС ;) :pssst:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2016, 20:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Окт 2015, 05:27
Мнения: 36
Местожителство: ПЛОВДИВ
Цитат:
driverf1 написа:
И аз ще се опитам да дойда.....
ilu6a написа:
И?

Дойде. :D




.....мани,мани.....не можах да ти опитам от специалната ракия..... :sauf:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 02 Мар 2016, 17:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2294
Местожителство: Пловдив
Един замина, друг пристигна.
Само да напомня, че бяхме говорили за един refresh на бандата.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 02 Мар 2016, 19:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 533
Местожителство: някъде в Хейтърландия
:?: :D .......

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 02 Мар 2016, 22:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 353
Местожителство: Берлин
Само да не ме карате да пея и да дирижирам..!!!!! :prost: :megagrin:

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2016, 11:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Ное 2013, 19:29
Мнения: 253
Еййй, много сте гадни това майните. Събирате се, пеете, пиете и т.н.
Ай честит празник! :prost2:
https://www.youtube.com/watch?v=S9eAr11XRTc

_________________
Откакто човечеството е измислило ракията, всички други форми на благодарност са отпаднали! Даже финикийските знаци са минали на заден план!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2016, 11:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2294
Местожителство: Пловдив
BREAKER написа:
:?: :D .......

Прикачени файлове:
refresh.gif
refresh.gif [ 33.04 KiB | Прегледано 313 пъти ]
:megagrin: :prost:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Апр 2016, 22:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2294
Местожителство: Пловдив
Споделям тука, щото пловдивчани знаят за какво точно става дума.
Прави сте, онова бялото е пресулфитирано. Както и тогова казах, няма място за обиди, просто се чудех как го долавяте, а аз не. Явно моят нос има по-висок праг на чувствителност към SO2. По-висок, ама донякъде. От същото имам и второ. Колебаех се дали ще се дестилира или ще става вино, затова и него сулфитирах. Реших да го дестилирам, макар че става за пиене. Да ама ракията не става. Блъска здраво в носа като СК :cry: . Уж немска везна, уж минимална доза. Как съм пресулфитирал нямам идея.
За Бога хора, никога не сулфитирайте материал за ракия!
Язък за тамянката :datz: :wallbash:
Някой патил ли е от SO2 в ракията? Някакви идеи да се...позамаже :(


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2016, 07:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Окт 2011, 15:48
Мнения: 131
Местожителство: Варна
За намаляване сулфитите във вино може да се ползва кислородна вода. След като целта е окисление, аерирането също би трябвало да помогне. И вероятно преварка, в по-добрия случай декантиране, ако се утаят соли. При всяко положение част от аромата на тамянката ще се загуби.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2016, 10:08 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6151
Местожителство: София
Аз преди време имах същия проблем...със сода бикарбонат изчезна острия мирис на серниста...обаче стана една с блудкав вкус..та след това преварка и нещата дойдоха на място.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2016, 11:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2294
Местожителство: Пловдив
Материалът е 300л, а дестилаторът 30. Все още имам време да направя нещо още във виното.
ph материал 3,9 ph дестилат 2,5 :o


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2016, 12:05 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6151
Местожителство: София
Аааа аз реших,че вече е дестилирано...и по-горе говорех за дестилат с мирис на серниста.
Ми щом е вино,просто го остави за 2-3 месеца по бъчви и сулфитите в по-голямата си част ще излетят.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2016, 13:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2294
Местожителство: Пловдив
Нямам бъчви ((. Мислех аериране, ама ще бягат и аромати :?
ПП. Може би е най-добре по химичен път - сулфитите да реагират с нещо и да образуват неразтворими соли
ПП2 На първата варка съм - като помирисах ракията и зарязах...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2016, 15:16 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6151
Местожителство: София
А ракиени бъчви нямаш ли?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2016, 15:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2294
Местожителство: Пловдив
Имам свободно място в едната, ама не смея, да не се изпорти и читавата ракия...ужасно е, все едно серниста...
Дестилаторът е неръждаем, май е за предпочитане виното да се лекува...ако е възможно.


Върнете се в началото
  
 
 [ 469 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 32  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима