Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 21:58

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2009, 17:53 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1118
Местожителство: Дупница
Вчера се престраших и почерпих с моето уиски колегите които дойдоха на срещата. Днес на лични получих мнението на Админа и тъй като освен добрите думи се оказа че е открил и един недостатък , аз реших да разбера къде е грешката ми и зада не я повтарям повече ! Тъй като всички са се сблъсквали с наличието на етилацетат в дестилатите си считам че мнение биха могли да пуснат и тези които не бяха на срещата! Очаквам да се получи по-свободен разговор , ето защо пускам темата в Хайдпарк . Следва началото на разговорът ни с Админа :



Админ:
А и "мострата" си я биваше - отдавна не ми е попадало толкова приятно питие. Меко и гладко - оставя усещането за аристократичност Единствена забележка - едва доловим мирис на етилацетат, ама той се загубва след първата глътка. Супер!


msergiev
Заглавие: Re: СрещатаПапка: Изпратени
Здрасти !
Поласкан съм от оценката , макар че не я заслужавам напълно ! Аз съм взискателен към нещата които правя и с голямо удоволствие приемам градивната критика ! В този смисъл съм много доволен че си доловил грешката , защото аз усещам че има "нещо" , но се затруднявам да го определя! Не съм наясно по каква причина идва този етилацетат - дали е някакъв пропуск при дестилацията ?! Ще ми се да е така , защото с ръка на сърцето трябва да си призная че повече от половината дестилации през тази година не ги направих аз , а баща ми... Та се чудя не може ли него да изкараме виновен ?!
PS: Ако искаш може да пусна предното ти мнение и отговорът ми като нова тема форума ! Подчертавам че критичните мнения не ме обиждат , считайки че ако разчоплим темата ще бъде от полза за всички ни !


SiteAdmin
Заглавие: Re: СрещатаПапка: Входящи
Пускай - форумът нали е затова


msergiev
Заглавие: Re: СрещатаПапка: Изпратени
Е , все пак трябваше да те попитам дали си съгласен да публикувам личния ни съобщения !

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2009, 18:10 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 267
Специално на мен ми направи впечатление първоначално преобладаващия мирис на спирт, защото си помислих че е плодова, заради мекия вкус и лекото сладнене, но като ми каза че е от зърно мисля, че всичко си идва на мястото. Според мен като поотлежи (ако това е възможно :D ) всичко ще се оправи.
Чакаме снимки и схеми на дестилатора ти. Наистина ме заинтригува с тази комбинация между аламбик и колона!!!!

_________________
Никога не обещавай възможното. Всеки може да
направи възможното. Трябва да обещаваш невъзможното...... А пък
ако се провалиш, е, добре, нали то си беше невъзможно


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2009, 19:32 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
Напълно подкреям Beff...макар ,че спирта поне за мен не беше натрапчив нито в началото нито в края,смятам че ако на този дестилат му се придаде една силно опушена нотка,миииии ще трябва да се отбранява от натрапци съфорумци...
Админа ме шашна-почвам да търся информация как мирише етилацетата!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2009, 19:46 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Имам един въпрос: ползвал ли си оцет за сваляне на pH-то?

ilu6a написа:
Админа ме шашна-почвам да търся информация как мирише етилацетата!

Нали е работил в пачатарската индустрия? ;)

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2009, 19:48 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1118
Местожителство: Дупница
Аз написа:
Имам един въпрос: ползвал ли си оцет за сваляне на pH-то?

ilu6a написа:
Админа ме шашна-почвам да търся информация как мирише етилацетата!

Нали е работил в пачатарската индустрия? ;)


Към мен ли е въпросът ?

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2009, 20:33 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1842
Местожителство: София
Етилацетатът си присъства нормално в първака. Може би огънят е бил по-силен или е трябвало да отделиш малко повечко... Иначе се появява в по-големи количества при наличие на бактерии... А може да си получи и в казана при продължително разваряване...

Абе добро си беше горивото - няма да се отървеш от инспекция. Емо вече ти е вдигнал мерника :D

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2009, 08:25 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
msergiev написа:
...
Към мен ли е въпросът ?


Ъ-хъ.

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2009, 10:06 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1118
Местожителство: Дупница
[quote="Аз"]Имам един въпрос: ползвал ли си оцет за сваляне на pH-то?
quote]

Ползвам лимонена киселина на око в първото зареждане за сезона. Тоест едно пакетче на 80 литра. След това във всяко следващо зареждане влагам по 20% от течността , останала в казана след приключване на дестилацията.

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Апр 2016, 07:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Юли 2013, 16:14
Мнения: 51
Местожителство: София
Етилацетатът присъства във всчки джибри /също така и метилацетатът/. Отстранява се с чрез катализа с мед. Трябва да имаш повече мед в казана. Тогава етилацетатът се разгражда на етилов спирт и ацетон който излита. Ако в охладителя или колоната нямаш мед, ще е добре да накълцаш медна жица многожилна за филтър.
Наздраве

Надявам се да ти е от полза съветът ми.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: jiwano, kocyo, vnnaidenov, vtv и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима