* Мнения * Анализи * Интервю * Животът
Къде съм > Начало > Коментари > Мнения Размер на шрифта: -а а +a Дай ми да пия Аглика Георгиева 16:50 18-10-2010 Аглика Георгиева 552 | 3 | 17 Коментирай
Милиони хора по света страдат, тъй като не могат да се насладят на радостта на алкохола. Изборът е не само техен, а на доктори, свещеници, учители, че дори и на собствените има майки, които дълги години са им втълпявали, че алкохолът е дяволска работа. Раят е постижим, тук, на земята, с помощта на готино пиене и хубаво мезе, признаха обаче от Ватикана.
В стилистиката на родната реклама „Дядо попе, блажиш ли, блажиш” в римска крипта, т.е. римско мазе, отец Маурицио открил кръчма и я кръстил „Йоан-Павел Втори”. Водка не дават, но бирата е евтина, а сервитьорите разговорливи. Над бара виси прочутата фраза на Исус „Дай ми да пия” като напомняне, че жаждата трябва да се утолява. Идеята е младежите да консумират с мярка, а покрай другото „да разговарят за Католическата църква”. И тогава от дума на дума, с халба в ръка Бог изглежда по-близък и земен, а от устата се отронва фразата: Господи, благодарим ти, че ни изпрати тази божествена… бира.
|