Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 23:25

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Ракия от круши
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2011, 22:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Юни 2011, 22:21
Мнения: 14
Търсиш как се прави но нищо не намерих давайте съвети!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ракия от круши
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2011, 23:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Форума има и търсачка виж какво ми показа search.php?keywords=%D0%BA%D1%80%D1%83%D1%88%D0%B8&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5 четири страници.
Особеното на крушите че трябва да се смелят добавяш захар до 20% захарност Това е 7-8кг захар за 100л. смлени круши. Ако искаш да увеличиш количеството на джибрата вече добавяш 1/4 захар към вода и 5 гр. лимонтозу на 1кг. добавена захар. До бре е да се добави и диамониевфосват /храна за дрождите понеже захарта и водата нямат. Захарният сироп който се добавя към крушовата джибра не трябва да надвишава 30% от количеството на джибрата иначе аромата намалява. След приготвяне на джибрата е добре да се добавят активирани винени дрожди за по добра ферментация. След падане на захарноста на 0% джибрата се вари. Хубаво е да се прецеди и да се вари само течността защото иначе загаря.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ракия от круши
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2011, 08:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Юни 2011, 22:21
Мнения: 14
мерси между другото ще пробвам с локум не със захар


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ракия от круши
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2011, 09:53 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
Локума съдържа нишесте(крушите пък са богати на целулоза)...което в процеса на ферментация ще създаде по-високо съдържание на метилов алкохол в джибрата.С две думи по-удачно е да се ползва захар....

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ракия от круши
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2011, 10:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Щом ще слагаш локум няма смисъл да слагаш круши. Аромата на локума ще задуши аромата на круши.
С локума може да пробваш да го разтвориш във гореша вода, за проба разтвори 1кг. локум в 3л. вода като изтине измери захарноста трябва да се коригира с вода до 19-20% захарност така можеш да си направиш съотношението което да дава тази захарност. След като се разтвори локума във водата се оставя да изтине на 35 градуса слагаш суха мая на д-р Йоткер едно пакетче на 10л. материал. На другият ден след като тръгне ферментацията е хубаво да се добавят подхранки за ферментация. Като спре да ври и захарноста падне на 0% вариш на казана.
Успех, пробвай и пиши.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ракия от круши
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2011, 11:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Юни 2011, 22:21
Мнения: 14
ще видим след десет дена к'во ще стане


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ракия от круши
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2011, 06:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Юни 2011, 22:21
Мнения: 14
завря вече няма и ден от както съм я сложил това е добре нали?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ракия от круши
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2011, 11:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Идеално, обаче уж темата беше ракия от круши пък стана ракия от локум :lol:
Те така стават хубавите работи от приказка на приказка.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ракия от круши
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2011, 12:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Юни 2011, 22:21
Мнения: 14
petiomalchev написа:
Идеално, обаче уж темата беше ракия от круши пък стана ракия от локум :lol:
Те така стават хубавите работи от приказка на приказка.

Ми уж си купих пудра захар от едни мангали на 50ст./кг пък то се оказа ще било повечето локум :d


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ракия от круши
МнениеПубликувано на: 06 Юли 2011, 10:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Юни 2011, 22:21
Мнения: 14
Я ми кажете к'во да правя 5 ден захарноста е към 5% утре ще падне на 0% ( шести ден) да изчакам 10 дена и да я варя или .. ?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ракия от круши
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2011, 08:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Юни 2011, 22:21
Мнения: 14
вчера сварих крушите. равносметка 20кг локум=15литра ракия(46 градуса)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ракия от круши
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2011, 09:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Браво със здраве и приятели да я пиеш. :prost2:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Orel, SCO12 и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима