Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 18:56

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2012, 12:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Къде ме връщате в детството бе хора 50 години назад че се сееше захарна метла (така и казваха ) зная го и съм ял мажун или маджун (въпрос на правопис и говор). Това растение остана в миналото едва ли има семена някъде и то от ентусиасти ;) за катуна семе не може да се намери та камо ли за захарна метла.
От това ракия (в смисъла които я познаваме и употребяваме) няма да излезе но ром може би.
:prost: :zauf2: :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2012, 18:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
Маджун и петмез едно и също ли е?
P.S. Аха http://petmez.webdesign-net.net/

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2012, 18:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2506
Местожителство: ''Survivor'' България
Krass написа:
Маджун и петмез едно и също ли е?
P.S. Аха http://petmez.webdesign-net.net/

Петмез е; печена тиква залята с маджун/варен сок от метлата/.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2012, 18:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
Това е рачел ;)

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2012, 18:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2506
Местожителство: ''Survivor'' България
Едни му викат така други така.....
тълковен речник...маджун( гъсто сварен сок) от грозде, захарно цвекло или захарна тръстика, тиква и друг плод;се нарича петмез, рачел.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2012, 19:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2011, 00:22
Мнения: 41
Местожителство: Бургаско, рядко Варна
Аааааае.... к'ви хора сте... Зададох съвсем конкретен въпрос, а вие го ударихте на терминологичен спор. И изобщо не съм споменавал, че имам намерение това нещо да го ферментирам. В Куба от сока на захарната тръстика (не сорго) правят ром. А всички алкохолни напитки от сорго са от семената, не от сока. Защо -- не знам.

_________________
Най-добрият начин да се избавиш от изкушението е да му се поддадеш.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2012, 23:24 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
амии като от житото и царевицата-така и от семената на соргото...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Kiril8305 и 14 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима