Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 17 Дек 2017, 11:56 Дата и час: 17 Дек 2017, 11:56

Часова зона: Европа/София




 [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 10 Май 2012, 11:20 
Offline

Регистриран на: 04 Авг 2010, 10:38
Мнения: 22
Акацията почва да цъфти при нас и ще дойде време да направя малко ракия, да попитам каква мая слагате или какви и какво количество дрожди.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2012, 20:52 
Offline

Регистриран на: 04 Авг 2010, 10:38
Мнения: 22
Приготвих един бидон с цвят от акация и захаромера потъва ,но кибрита още гасне .На кого да да се доверя. Дали утре да не я дистилирам или да изчакам да докато гори кибрита?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2012, 21:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1650
Местожителство: В.Търново
Колко дена са минали от заквасването ?
Ако са 5 и повече, вариш смело. Пламъкът гаснее защото се отделя въглероден двуокис, но той може да се отделя и още дълго време защото е разтворен в материала.
Обикновено ако температурите растат така става - по време на ферментацията е било дакажем 22 гр. , ферментацията е свършила, обаче времето става по-топло - в резултат разтворения въглероден двуокис се отделя и излиза на повърхността което причинява гасненето на клечката.
Ако зхаромерът показва 0 , че и под 0 - значи няма какво повече да се чака.
Или ако показва два,три дена едно и също - значи пак нямаме ферментация.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2012, 12:43 
Offline

Регистриран на: 04 Авг 2010, 10:38
Мнения: 22
Вчера я дестилирах.От 14 кг захар изкарах 0,700мл първак, 10 литра 58 градуса и 4 литра 30 градуса паток.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 30 Май 2014, 14:34 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2014, 19:41
Мнения: 2
здравейте и аз изкарах първата си ракия от акация от 10кг акациев цвят 20кг захар 1кам 3 вода изкарах 12л на 52г смятам че е добре
но аромата е много силен


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 30 Май 2014, 14:38 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2014, 19:41
Мнения: 2
ндйдхея написа:
здравейте и аз изкарах първата си ракия от акация от 10кг акациев цвят 20кг захар 1кам 3 вода изкарах 12л на 52г смятам че е добре
но аромата е много силен
сложил съм и дъбов чипс


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2014, 00:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Юни 2014, 23:42
Мнения: 1
ндйдхея написа:
ндйдхея написа:
здравейте и аз изкарах първата си ракия от акация от 10кг акациев цвят 20кг захар 1кам 3 вода изкарах 12л на 52г смятам че е добре
но аромата е много силен
сложил съм и дъбов чипс


Аз докато пиех моята акациева...ми все едно пиех одеколон! След като я изпих разбрах,че трябва да се разрежда!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Май 2015, 09:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Юли 2014, 20:07
Мнения: 39
Днес залагам Акациевия материал 10км цвят,10кг захарчица (захира), 50г лимонена киселина и около 80-100 грама мая
пожелайте ми успех и дано да стане че ми е за сефте варене от подобен материал :zauf2:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Май 2015, 12:11 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2009, 16:28
Мнения: 272
Местожителство: Варна
Захарта е малко. Акацията дава само аромата. Докарай захарността до 20.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 15 Май 2015, 10:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Май 2015, 10:37
Мнения: 75
На 10 кг цвят спокойно могат да се сложат 25 кг захар! Змея е правил и горе долу има представа за акацията как стават нещата, само ще допълня, че захарността спокойно може да се докара до 22. Сега съм заредил с 32 кг цвят - 78 кг захар и общото количество на материала е около 390 л. Съотношението да е малко повече от 1:3, попринцип цвета поема малко от захарността, т.е. при 1:3 захарността е малко под 25%.

Мисля да пробвам като ферментира всичко да сложа за още веднъж. Да изтискам около 20 кг от цвета и да сложа 30 кг захар. Мисля че ще ферментира и втори път, но това не съм го пробвал. Някой ако може да даде съвет?


Върнете се в началото
  
 
 [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: mavar и 7 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима