Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 02:05

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Плодова ракия
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2011, 14:48 
Offline

Регистриран на: 19 Сеп 2011, 14:15
Мнения: 1
здрвейте някои да ми каже колко време трябва да

престои плодовата ракия преди да варя.материала ми е от праскови


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ПЛОДОВА РАКИЯ
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2011, 16:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Сеп 2009, 11:45
Мнения: 94
Има доста материал из целия форум, но липсата на "важни теми" спъва всичко. Търсачката е вариант, но при много информация не е удачна, защото се използват едни и същи ключови думи в почти всяка тема.
Миналата година предложих да помислим върху това, но вече не се говори.

Колега, ползвай търсачка.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ПЛОДОВА РАКИЯ
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2011, 18:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Юли 2011, 20:55
Мнения: 423
Местожителство: ПловдивЪ
Не си прав, самия раздел в с големина пет страници на този етап като са разглеждани въпроси за сливи, джанки, дренки, банани, грозде, праскови, кайсии, смокини и какво ли още не.Е всички ли да се закачат като важни?Това означава две страници с важни теми което обезмисля начинанието.
Ферментацията си е ферментация, има си основни положения и те са валидни за всякакъв плод.Непознаването на процеса и неговата специфика води до откъслечни въпроси което по никакъв начин няма да доведе до положителен краен резултат.
На така зададения въпрос няма начин да се даде точен отговор по ред причини.В тези няколко страници на раздела има отговорите на всички въпроси касаещи плодовите дестилати и пренаписването им което се е случвало няколко пъти е безмислен труд.Ферментацията и дестилацията са процеси изискващи предварителна теоритическа и практическа подготовка като това не става от днес за утре или в последния момент да се чуди човек какво да се прави, това последното говори за несериозно отношение, справки подписа на другаря Малчев.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Плодова ракия
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2011, 20:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 19:19
Мнения: 112
Моите станаха за 5-6 дни но бяха от ранните които са си за ракия.Държах ги при постоянна температура от 23гр.C. :prost2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Плодова ракия
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2011, 21:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
За факторите които оказват влияние върху алкохолната ферментация може да се погледне в тази тема:
viewtopic.php?f=7&t=240&p=13991#p13991

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима