Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 10:01

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2011, 17:53 
Offline

Регистриран на: 25 Фев 2010, 21:36
Мнения: 53
Местожителство: ХАСКОВО
Здравейте колеги и приятели Донесоха ми 30л 96гр зърнен спирт моля дайте вашите компетентни и изпробвани във времето мнения за направата на Водка и ракия в домашни условия? Също така разполагам и с френски концентрат за аромат и цвят


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2011, 18:10 
Offline

Регистриран на: 01 Авг 2010, 12:31
Мнения: 89
Браво,моето компетентно мнение е ,че си за завиждане....Каква е тази френска композиция за вкус и цвет(за които товарищ нет)-за вино ,ракия,мастика,уиски.Общо взето смесваш френската композиция с източноевропейския спирт,слагаш вода ,колкото поеме и дегустираш колкото можеш..


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2011, 19:01 
Offline

Регистриран на: 25 Фев 2010, 21:36
Мнения: 53
Местожителство: ХАСКОВО
Тази френската композиция е за ракия и е крадена от вимпрома 2капки на литър за нормална и 5капки за отлежала До колкото знам оригинално се съхранява в мет ампули


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2011, 19:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2011, 14:06
Мнения: 58
Местожителство: Стара Загора
Имаш толкова спирт и още ходиш на работа :megagrin: Шега - зависи какъв ти е френския концентрат.Аз например бих си направил мастика :)

_________________
Усмихвайте се...утре ще бъде по-зле


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2011, 19:11 
Offline

Регистриран на: 25 Фев 2010, 21:36
Мнения: 53
Местожителство: ХАСКОВО
С каква вода да разредя спирта с дестилирана или дейонизирана и каква е разликата между тях За омекотяване да слагам ли глицерин или да я прекарам през активен въглен ПИШЕТЕ


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2011, 19:15 
Offline

Регистриран на: 25 Фев 2010, 21:36
Мнения: 53
Местожителство: ХАСКОВО
За спирта няма проблем има още 8лв килото


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2011, 19:25 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1120
Местожителство: Дупница
Дестилирана и дейонизирана вода са едно и също... Принципно дейонизираната вода се дестилира повече от един път , но ако говорим за търговското наименование дестилирана и дейонизирана вода са едно и също ! Разреждането се прави с вода с приятен за пиене вкус - например с горнобанска.

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2011, 19:59 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2007, 14:40
Мнения: 195
Някак си нямам доверие на водите „Горнобанска” и „Банкя”.
Някак си считам че се наливат от градския, софийски, водопровод, а и имаше публикации, че „сондажите са в близост до сметище” , поради което предпочитам „девин”
Относно 96 градусов спирт мнението ми е = слага се в ДЪБОВО буре и след два месеца започва/Ш/ да се разрежда с вода, ПО ИЗБОР, като на осмия месец получава/ш уиски.
Аз тъкмо в момента си правя експеримент, от 01.юни, опитвам, вкусът не е неприятен, но го очаквам да отлежи

_________________
Любител на войната и мира ;инженер-конструктор и изследовател на социалните,груповите и човешките отношения ; хирург на човешки души ; ядосвач;престъпник на мисълта


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2011, 20:10 
Offline

Регистриран на: 25 Фев 2010, 21:36
Мнения: 53
Местожителство: ХАСКОВО
Тъй като нямам дъбово или друго буре купих си 1 пакетче френски дъбов препечен чипс 50гр и го разтворих в 3л спирт и ще чакам


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2011, 20:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Достигне ли спирта цвят коняк махай чипса, защото почва да корчи и удря на дъска. На чипса има описание на колко вино и на колко ракия се слага.
Мисля че за 3л. спирт са много 50гр. чипс.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2011, 20:53 
Offline

Регистриран на: 25 Фев 2010, 21:36
Мнения: 53
Местожителство: ХАСКОВО
Верно е на чипса пише между 2и5гр на литър ракия Ама мислех с умната си глава да направя нещо като концетрат и после него да смесвам


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2011, 17:25 
Offline

Регистриран на: 25 Фев 2010, 21:36
Мнения: 53
Местожителство: ХАСКОВО
Опитах се да направя мастика като разтворих първо в спирта анатоловите капки и дъвката а захарта във водата но при смесването сместа побеля и вече трети ден не иска да се избистри КЪДЕ СЪМ СБЪРКАЛ


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2011, 18:24 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2007, 14:40
Мнения: 195
Считам, че е имало разлика в температурата на спирта и водата и заради това е "побеляло".
За друг път двете течности ги оставяй една до друга най-малко 24 часа за да са с еднаква температура.
Наличното вероятно ще се избистри с времето , но не съм сигурен

_________________
Любител на войната и мира ;инженер-конструктор и изследовател на социалните,груповите и човешките отношения ; хирург на човешки души ; ядосвач;престъпник на мисълта


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2011, 18:38 
Offline

Регистриран на: 25 Фев 2010, 21:36
Мнения: 53
Местожителство: ХАСКОВО
Прав си валентор водата беше с по ниска температура Ще изчакам още и ако няма промяна хоп в казанчето


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2011, 20:57 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1120
Местожителство: Дупница
zdkltd написа:
Прав си валентор водата беше с по ниска температура Ще изчакам още и ако няма промяна хоп в казанчето

Мастиката винаги побелява ако и се добави вода в повечко !!! Добави още спирт и всичко ще си дойде на мястото !

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: bogdan_stg и 10 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима