Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 06:25

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2011, 21:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
zdkltd написа:
Опитах се да направя мастика като разтворих първо в спирта анатоловите капки и дъвката а захарта във водата но при смесването сместа побеля и вече трети ден не иска да се избистри КЪДЕ СЪМ СБЪРКАЛ
.
Ами първо си разтворил анетола в ракията а после си добавил захарният сироп така се получават области с голямо разреждане и побелява.
Анетола се разтваря последен.
Сложи побелялата мастика в една тенджера и я сложи на котлона да я загрееш, като постоянно бъркаш. Стане ли безцветна анасонлииката слагаш капака и оставаш да се охлади бавно.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Юни 2013, 10:53 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2010, 12:26
Мнения: 297
Малко да посъживя темичката :)
Попаднаха ми 5 литра 96% етилов спирт, от които искам да направя нещо възможно най-близко до сливова ракия. За сега съм накиснал в 3 литра спирт сушени сини сливи. Смятам после да прецедя през Брита и да оставя в дъбово буре, като в последствие градирам.
Някакви идеи за подобряване на рецептата???


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Юни 2013, 11:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2008, 18:35
Мнения: 248
Местожителство: София
Глицерин -5 - 10к + захар( карамел)
:prost2:

_________________
Всичко зависи от количеството!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Юни 2013, 11:37 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2010, 12:26
Мнения: 297
Тъй като не съм в БГ, глицерина може малко да ме озори. Има ли видове глицерин които мога да объркам? Или отивам в аптека и взимам първия попаднал ми пред очите? И колко захар?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Юни 2013, 14:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2008, 18:35
Мнения: 248
Местожителство: София
В Бг в сайтовете за вино и др. има напр. Винарко. На латински e glycerini liquidi, англ. glycerin liquid, опитай в аптека или магазин за козметика.
Захарта около 2,5гр. на литър или 1/2 чаена лъжичка, карамел е по-добре защото ще даде и допълнителен цвят, но всичко е въпрос на вкус.
:prost2:

_________________
Всичко зависи от количеството!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Юни 2013, 15:26 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2010, 12:26
Мнения: 297
Тъй като смятам да я прекарам през буренце, няма да правя цвят с карамел. Ще видим как ще е борбата в белгийска аптека за глицерин :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2013, 14:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Сеп 2012, 22:50
Мнения: 13
Orel написа:
Глицерин -5 - 10к + захар( карамел)
:prost2:

Имаш предвид от 5 до 10 капки глицерин на литър спирт или нещо друго? :?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2013, 00:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2008, 18:35
Мнения: 248
Местожителство: София
5-10к/литър :prost:

_________________
Всичко зависи от количеството!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима