Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 03:15

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2011, 17:14 
Offline

Регистриран на: 08 Окт 2009, 17:10
Мнения: 32
Преди двйсетина дни извадих пращината ,сипах топъл захарен сироп 4към 1 и след един ден започна буйната ферментация.От десетина дни стои на 10 захарност и няма падане.Има шапка и слабо почти никакво шумене.М атериала е в бидон,20 градуса температура,общата захарност след сипването на сиропа беше 17,18.Ако трябва да се слага мая пишете как е технологията на приготвяне-колко мая на 100л,слага ли се захар,колко време се чака преди да се сипе в материала,пстепено ли се сипва.... Б лагодаря.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2011, 17:27 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1110
Местожителство: Дупница
vavel написа:
Преди двйсетина дни извадих пращината ,сипах топъл захарен сироп 4към 1 и след един ден започна буйната ферментация.От десетина дни стои на 10 захарност и няма падане.Има шапка и слабо почти никакво шумене.М атериала е в бидон,20 градуса температура,общата захарност след сипването на сиропа беше 17,18.Ако трябва да се слага мая пишете как е технологията на приготвяне-колко мая на 100л,слага ли се захар,колко време се чака преди да се сипе в материала,пстепено ли се сипва.... Б лагодаря.

Нещо не ми става ясно как така си извадил пращината , коя пращина , откъде си я извадил... ?

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2011, 17:28 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
Ако успявам да разбера правилно то:
Активатор + дрожди...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2011, 20:30 
Offline

Регистриран на: 08 Окт 2009, 17:10
Мнения: 32
msergiev написа:
vavel написа:
Преди двйсетина дни извадих пращината ,сипах топъл захарен сироп 4към 1 и след един ден започна буйната ферментация.От десетина дни стои на 10 захарност и няма падане.Има шапка и слабо почти никакво шумене.М атериала е в бидон,20 градуса температура,общата захарност след сипването на сиропа беше 17,18.Ако трябва да се слага мая пишете как е технологията на приготвяне-колко мая на 100л,слага ли се захар,колко време се чака преди да се сипе в материала,пстепено ли се сипва.... Б лагодаря.

Нещо не ми става ясно как така си извадил пращината , коя пращина , откъде си я извадил... ?

Пращината съм извадил от бурето,-това е смачканото грозде от което съм правил вино миналата година и сега правя второ вино за ракия.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2011, 21:05 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1110
Местожителство: Дупница
Извадил си джибрите , не пращината ! Защо го направи ?! Както по горе ти е отговорил ИЛЮША , вероятно трябва да добавиш активатор за дрожди и нови дрожди за възбуждане на повторна ферментация ! След първата ферментация хранителните вещества са намалели , а след като си извадил джибрите по време на втората ферментация вероятно те са се изчерпали съвсем ! Дрождите искат освен захар и други съединения - хранителни вещества . Виж тук http://www.shop.bulgariandrinks.com/magazin

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2011, 08:23 
Offline

Регистриран на: 08 Окт 2009, 17:10
Мнения: 32
msergiev написа:
Извадил си джибрите , не пращината ! Защо го направи ?! Както по горе ти е отговорил ИЛЮША , вероятно трябва да добавиш активатор за дрожди и нови дрожди за възбуждане на повторна ферментация ! След първата ферментация хранителните вещества са намалели , а след като си извадил джибрите по време на втората ферментация вероятно те са се изчерпали съвсем ! Дрождите искат освен захар и други съединения - хранителни вещества . Виж тук http://www.shop.bulgariandrinks.com/magazin

Д айте линк за възбуждане н а повторна ферментация с мая.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2011, 09:13 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1110
Местожителство: Дупница
vavel написа:
msergiev написа:
Извадил си джибрите , не пращината ! Защо го направи ?! Както по горе ти е отговорил ИЛЮША , вероятно трябва да добавиш активатор за дрожди и нови дрожди за възбуждане на повторна ферментация ! След първата ферментация хранителните вещества са намалели , а след като си извадил джибрите по време на втората ферментация вероятно те са се изчерпали съвсем ! Дрождите искат освен захар и други съединения - хранителни вещества . Виж тук http://www.shop.bulgariandrinks.com/magazin

Д айте линк за възбуждане н а повторна ферментация с мая.

Ами нали съм ти дал линк ??? Не четеш ли какво ти пиша !?

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2011, 09:36 
Offline

Регистриран на: 08 Окт 2009, 17:10
Мнения: 32
ХЛЕБНА МАЯ,...прятелю.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2011, 10:10 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1110
Местожителство: Дупница
vavel написа:
ХЛЕБНА МАЯ,...прятелю.

Не се занимавам с производство на хляб , не мога да ти помогна...

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2011, 17:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 21 Май 2011, 13:00
Мнения: 6
Опитай материала на вкус. Ако не сладни значи е готов.
Захарност под 10% не може да се мери със захаромер, тъй като се намесва и съдържанието на алкохол.

Вкуса му е майката


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2011, 20:50 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1110
Местожителство: Дупница
mon3y написа:
Опитай материала на вкус. Ако не сладни значи е готов.
Захарност под 10% не може да се мери със захаромер, тъй като се намесва и съдържанието на алкохол.

Вкуса му е майката

Колега , щом като захаромерът показва 10% захарност на смес от вода, захар и алкохол това означава че реалното съдържание на захар е по-високо ! Няма какво да го пробва на вкус , а да се опита да възбуди ферментацията наново !

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима