Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 26 Май 2017, 20:21 Дата и час: 26 Май 2017, 20:21

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 95 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2016, 23:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Дек 2012, 11:16
Мнения: 539
Местожителство: Варна
От 10 януари съм налял 63 градусова гроздова в 30 л дъбово буре. Бурето е в затъмнена стая на необитаем апартамент. До сега съм долял около 400 мл. Не съм мерил какъв е градусът в момента.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2016, 00:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2611
Местожителство: ''Survivor'' България
Жоро написа:
До сега съм долял около 400 мл
По принцип не е хубаво да се долива
все пак и кислорода си има своето влияние в отлежаването.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2016, 00:46 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1222
Местожителство: Дупница
Ами като кажеш А , кажи и Я - къде е адресът?!
Жоро написа:
От 10 януари съм налял 63 градусова гроздова в 30 л дъбово буре. Бурето е в затъмнена стая на необитаем апартамент. До сега съм долял около 400 мл. Не съм мерил какъв е градусът в момента.

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2016, 00:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2285
Местожителство: Пловдив
Жоре, освен порите на дървесината и температурата, за ангелския данък оказва влияние и влажността в помещението. При по-ниска влажност е по-голям.
А алкохолният градус се вдига ако е сухо, защото под 70% влажност скоростта на изпарение на водата превишава скоростта на изпарение на спирта. Над 70% влажност обратно.
Та ако я държиш достатъчно дълго в сухия апартамент, ще разбиеш мита за падане на алкохолния градус при отлежаване :lol: :prost:

ПП. И слагай СОТ :lachtot:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 04 Май 2017, 17:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2013, 16:30
Мнения: 27
Привет момчета! :respekt: :respekt: :respekt:
Изчетох цялата тема, но така и неразбрах кой вид дрожди да използвам при направата на черешова ракия, при условие че няма да трепя дивите дрожди(ако това има значение).Питам Вас защото сте по-знаещи!И от къде евентуално могат да се закупят.Поздрави на всички и успех!


Върнете се в началото
  
 
 [ 95 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима