Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 08:12

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2013, 21:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Окт 2013, 17:36
Мнения: 4
Почвам да го топля!Благодаря!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2013, 04:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Окт 2012, 20:53
Мнения: 11
До колегата valsodar,

Ти си на втори ден така ,че и аз на втори ден започнах да се притеснявам но при мен беше с цел ,защото температурата беше близо до идеална за протичане на ферментация но така и нямаше признаци.
Реших да стимулирам и взех дрожди и серниста киселина и мислех да започна всичко от начало.
Но на третия ден когато отидох да проверя жибрата чак ми беше преляла леко над капака на бидоня.
Сега на 8-мия ден захаромера показваше близо до 0-лата и преточих всичко за тиха ферментация. от 220л бидон 130л вино :nixweiss:
От тук в последствие пристига и 1 мой въпрос относно тихата ферментация която всъшност хич не е тиха ми направо незнам кво става и се притеснявам.
Струва ми се прекалено силна и интензивна около 3-4 часа след преместването за тиха ферментация:
http://video.data.bg/preview/122873
И както се вижда на клипа преди да снимам вече е имало бурно изригване но според мен само на пяната която се беше позадържала на гърлото на дамаджаните.

Моля някои да каже всичко ли е на ред? или да се притеснявам.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2013, 10:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Окт 2013, 17:36
Мнения: 4
Благодаря колега,vyzela!При мен явно процеса ще е по-бавен. :cry:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2013, 18:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 566
Местожителство: София
[quote="vyzela"]
Сега на 8-мия ден захаромера показваше [size=150]близо до 0-лата [/size]и преточих всичко за тиха ферментация. от 220л бидон 130л вино :nixweiss:

Струва ми се прекалено силна и интензивна [b]около 3-4 часа след преместването [/b]за тиха ферментация:
http://video.data.bg/preview/122873
И както се вижда на клипа преди да снимам вече е имало бурно изригване но според мен само на пяната която се беше позадържала на гърлото на дамаджаните.

Моля някои да каже всичко ли е на ред? или да се притеснявам.[/quote]

Ако клипа е с име "Kipene", да, видях го. Но да знаеш, че линка към него не е много коректен.
Както и да е.
Нямаш място за притеснение. Отговорите са в потъмнения текст.
Първо, отточил си при "близо до нулата" - т.е. има още неизферментирала захар. Така че процесите продължават.
Второ, при преместването си вкарал кислород - неизбежно е и нещата са се активизирали.
А пък и си препълнил дамаджаните.

Та, отлей мааалко. Измии всичко, че така рискуваш мнооого зарази.

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2013, 23:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Окт 2012, 20:53
Мнения: 11
lhristov написа:
vyzela написа:
Сега на 8-мия ден захаромера показваше близо до 0-лата и преточих всичко за тиха ферментация. от 220л бидон 130л вино :nixweiss:

Струва ми се прекалено силна и интензивна около 3-4 часа след преместването за тиха ферментация:
http://video.data.bg/preview/122873
И както се вижда на клипа преди да снимам вече е имало бурно изригване но според мен само на пяната която се беше позадържала на гърлото на дамаджаните.

Моля някои да каже всичко ли е на ред? или да се притеснявам.


Ако клипа е с име "Kipene", да, видях го. Но да знаеш, че линка към него не е много коректен.
Както и да е.
Нямаш място за притеснение. Отговорите са в потъмнения текст.
Първо, отточил си при "близо до нулата" - т.е. има още неизферментирала захар. Така че процесите продължават.
Второ, при преместването си вкарал кислород - неизбежно е и нещата са се активизирали.
А пък и си препълнил дамаджаните.

Та, отлей мааалко. Измии всичко, че така рискуваш мнооого зарази.



Благодаря за отговора,
Извинявам се за линка на клипа но така ми е най-бързо да го кача и за това така не ползвам ю-туб и други подобни.
Аз днес разбрах къде е проблема и се оказа ,че захаромера е някав неточен и понеже нямах виномер си купих да видя какво съм направил и измерих с него ,оказа се че съм източил на около 5 захарност и сега ме е яд.
Надявам се ,че ще успее да доизферментира толкова много :(
За дамаджаните - нарочно съм ги напълнил повече за да няма много място за кислород пък и при кипене течността не се надига ,но това за заразите ще го имам в предвид !!!

Поздрави и ще държа в течение на доизферментирането :prost2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима