Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 09:34

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2011, 00:23 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1841
Местожителство: София
maistora1965 написа:
бях забравил един материал и го преварих преди да го изхвърля.

Абе и аз мислех, че е фатално, ама в неделя, за да освободя бидоните, сварих едни забравени от миналата година джибри и противно на очакванията резултатът беше съвсем сносен. Та понякога има шанс да не вкиснат дори за цяла година...

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2011, 19:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Окт 2011, 18:34
Мнения: 5
Здравейте!
Виждам,че сте на "ТИ" с варенето на ракия,така,че се надявам да ми бъдете полезни.Имам сериозен проблем-не си почистих казана след варене и при последващото такова ракията ми потече синьо-зелена на цвят и с вкус на меден окис.Отрова!Казана е от неръждавейка,а лулата и серпентината са от мед.Помагайте МОЛЯ!!!!!!!! :wallbash:
posting.php?mode=reply&f=7&t=1142#


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2011, 22:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2501
Местожителство: ''Survivor'' България
Претакане през активен въглен и после преварка /ако може с малко материал да се добави/ Всичко друго е компромис със здравословното състояние на консуматора.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2011, 21:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Окт 2011, 18:34
Мнения: 5
Мони.а няма ли да е по добре да сложа въглена в ракията (около 50л.)?!
А и друго да питам.немаловажно,-как почистя лулата и серпентината от вътре(медни са)?! Без химия няма да мине,нали? :nixweiss: posting.php?mode=reply&f=7&t=1142#


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2011, 22:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Течност с висока киселинност ще свърши работа, кока-кола, силен разтвор на лимонтозу, сок от джибрата. Оцет не е за препоръчване и след добро изплакване може да остане мирис.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2011, 20:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Окт 2011, 18:34
Мнения: 5
Благодаря, Петьо ! Ще изпробвам разбира се всички изброени начини,но се колебая в каква последователност(все пак ракията е около 50л.).Според вас с кое да започна...?! :nixweiss:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2011, 20:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2501
Местожителство: ''Survivor'' България
persita написа:
Благодаря, Петьо ! Ще изпробвам разбира се всички изброени начини,но се колебая в каква последователност(все пак ракията е около 50л.).Според вас с кое да започна...?! :nixweiss:

Почисти първо лулата и казана да не "окъкаш" пак хубавата работа :megagrin: :D :)

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2011, 22:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
persita киселата течност трябва да се задържи 1-2 часа в серпентината и лулата, не е нужно да изреждаш всичките.
Хрумна ми идея, пробвай заври 5л. вода разтвори 10-15 пакет лимонтозу и налей в лулата и серпентината запуши ги и ги остави докато изтинат. При висока температура химичните реакции протичат по бързо, лимонената киселина не е летлива, значи няма къде да избяга. След това измии със силна струя вода.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2011, 10:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Окт 2011, 18:34
Мнения: 5
Докладвам: Накисване 12ч. в сода каустик гранулат(тази,която използуват в хр.индустрия).След това промивка със винен оцет, р-р на лим.киселина и гореща вода.Резултата е , че продължава да пуска синьо- зелена течност!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2011, 11:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Сеп 2011, 20:18
Мнения: 20
Колега сода каустик е основа и предполагам че от накисването с нея не е имало никакъв ефект.Промивай както колегите по горе те посъветваха с кисел разтвор . И ако серпентината ти е по дълга напълни я да се накисне хубаво и неколкократно промиване докато почне да тече бистра вода.Услех. :lab:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2011, 13:27 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5782
Местожителство: София
Като постои с киселината -пусни топла вода през маркуч ,а него го пъхни в началото на серпентината...прекарай 100-тина литра гореща вода-няма начин да няма ефект
А ако не стане насочи се към производството на кюрасо :megagrin:
Прикачени файлове:
image.php.jpeg


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2011, 19:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Окт 2011, 18:34
Мнения: 5
Дайте още мнения........ . Моля!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2011, 23:06 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5782
Местожителство: София
Кво толкова има-просто почисти тъпите медни тръби!!!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2011, 23:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2011, 11:16
Мнения: 732
Местожителство: Пловдив
Мнението е само едно - почисти тръбите. Казали са по-нагоре колегите с кисел р-р( лимонена киселина с топла вода), ти не ,с основа. Промиваш докато не потече чиста вода. Не се заблуждавай, че става лесно и бързо.Успех

_________________
"Който се смее последен му е най-слаба тревата" - древна холандска поговорка


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: shubarkov и 11 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима