Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 02:44

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2011, 20:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Сеп 2011, 20:28
Мнения: 6
Местожителство: ПЛЕВЕН
Колко захар трябва да добавя на 340кг грозде при захарност 17-18 градуса и колко трябва да е цялото количество на ширата? Материала ще използвам само за ракия.
Благодаря предварително!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2011, 20:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Юли 2011, 20:55
Мнения: 423
Местожителство: ПловдивЪ
За 23% захарност -> 26-27кг. захар.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2011, 21:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Сеп 2011, 20:28
Мнения: 6
Местожителство: ПЛЕВЕН
Благодаря за отговора,но колко литра трябва да се получи цялото количество при тази захарност?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2011, 21:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Юли 2011, 20:55
Мнения: 423
Местожителство: ПловдивЪ
Еми зависи ще го рониш или ще го слагаш с чепките, ще го мелиш ли или ще залагаш само сок...Колкото ти се получи плюс ориентировъчно още 17-18л.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2011, 21:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
karlsson написа:
За 23% захарност -> 26-27кг. захар.

Опааа по полека няма да правим копот.На сто литра 1 кило захар дига с 1 % захарност ,смятай. а за ракия най добре е 20 21 % захарност, е може и повече но ще се отчетат загуби..... :megagrin:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2011, 21:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Юли 2011, 20:55
Мнения: 423
Местожителство: ПловдивЪ
Загуби няма да отчете никакви защото ще сулфатизира и ще използва Fermactive FCD.
Впрочем грешката е моя, пак не съм пил и сядам да пиша :datz: Ставаше дума за 340кг грозде а не за окончателна шара.


Последна промяна karlsson на 29 Сеп 2011, 21:25, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2011, 21:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Сеп 2011, 20:28
Мнения: 6
Местожителство: ПЛЕВЕН
Имам 88кг захар в колко вода да я разтворя?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2011, 22:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
Румен Александров написа:
Имам 88кг захар в колко вода да я разтворя?

352л =1 към 4 =20 % захарност.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2011, 22:27 
Offline

Регистриран на: 01 Авг 2010, 12:31
Мнения: 89
Трябваше да почнеш с имам 88 кила захар,колко вино ще излезе от тях,а не с колко захар трябва да добавя...Прибавянето на захар е забранено ,защото се смята за явна измама,пище в винарските учебници,но още 350 килца винце(е при теб е всичко за ракия) отгоре си е друга работа,ползвай дрожди напр.ФСД и събирай патоки до дупка(до пълното изтощаване на водно алкохолната смес),както поетично отбелязват авторите на учебници по дестилация.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима