Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 00:31

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2011, 18:44 
Offline

Регистриран на: 04 Окт 2011, 18:20
Мнения: 1
Имам следния въпрос,ако може някой компетентен да ми отговори ще му бъда много благодарен.Мога ли да използвам глюкозен сироп за ракия и по точно как да го разредя?Колко вода да сложа на килограм глюкоза?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2011, 21:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Сеп 2007, 08:34
Мнения: 56
Местожителство: София
На така формулиран въпрос е трудно да се отговори, без да се знае концентрацията на глюкозата в сиропа. Ако е чиста ( кристална ) глюкоза 1 кг. захар се равнява на 1.25 кг. глюкоза. Най-добре ще е, да се разреди сиропа с вода и да се мери захарноста с ареометър (захаромер), като се търси съответната концентрация.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2011, 22:45 
Offline

Регистриран на: 15 Апр 2008, 22:34
Мнения: 13
Здравеите.
Четох преди време в закона за виното че глюкозата е абсолютно забранена .Има ли някой представа защо.
Лично аз преди 5 години сложих един бидон 170кг. глюкоза
на 2000кг. ябълки и резултата беше отличен.Сега при тая
цена на захарта си мисля да пробвам някакво ензимно
получаване на глюкоза.Ако някой има опит да сподели.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: lhristov и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима