Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 09:54

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2008, 08:14 
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 262
Местожителство: Хасково
ika,
днес ще варя 2 дози - около 120 л. пращина от мускатово гроде. И при мен джибрите не са на дъното а горе, но са само люспите на гроздето. Иначе си превря. 12% алкохолен градус, а захарния е нула.
Ти мери ли алкохолния градус?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2008, 09:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Окт 2008, 08:57
Мнения: 3
Местожителство: Sofiq
проблем с ферментацията заредих бидон с 150 кг грозде за вино червено, захарност 24-25 по моя захаромер. Вече четири дена не тръгва ферментацията? Съвет моля :дали е много захарноста? и ако е много? имали начин да предизвикам ферментация .Просто за пъеви път ми се случва да не тръгва ферментация .Спасяваите ме :))


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2008, 09:57 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
Gentaco написа:
проблем с ферментацията заредих бидон с 150 кг грозде за вино червено, захарност 24-25 по моя захаромер. Вече четири дена не тръгва ферментацията? Съвет моля :дали е много захарноста? и ако е много? имали начин да предизвикам ферментация .Просто за пъеви път ми се случва да не тръгва ферментация .Спасяваите ме :))


и аз имах същият проблем,захарноста е добра ,но ти не казваш серниста слагал ли си ,дрожди ,или изобщо какво си правил.
много е важна температурата на мъста / 20 28 градуса/ аз го постигнах с напълнени туби от минерална вода с топла,топла не гореща,сменя през три четери часа и ще тръгне


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2008, 11:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Окт 2008, 08:57
Мнения: 3
Местожителство: Sofiq
Еи сега го проверих тръгнало е яко ври:)) А тая киселина сернистата само съм чувал за нея никога несъм слагал .Сернистата не сели слага катое готово виното, за стабилизатор някои ми каза 100г. на 100л. вино.

Изпратено след 6 минути 22 секунди:
Имам ново питане! Виното как е по добре дае с маиката или на 21 вия ден да го източа за тихата ферментация. Чудясе дали да него източа в друг съд ,даго запечата и да му направя оная системка с маркуча в шише с вода за тиха фермантация!!!!? Каво ще кажете по вапроса имали смисал.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: а
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2008, 14:07 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
какви 20 дни бе човек,на петият шестият ден ако е каберне ,го вади от джибрите и му направи точно тази система която казваш с моркуча и буркан с вода и така три четери седмици .


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2008, 10:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Окт 2008, 08:57
Мнения: 3
Местожителство: Sofiq
На 5тия ден ли тека няма ли да стане по-тънко виното. Миналата година сложих каберне ,мерло и малко маврут стана много хубаяо. Оставихго до край с маиката. А сега казваш даго извада на 5тия ден! Да ли ще стане много тъмно да несе получи по светло а? знамли аз обичам тежки вина тъмни .Да пробвам казваш ! А след тия четери седмици е готово текали нещо като стабилизатори трябват ли >


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2008, 07:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Преди триседмици забърках материал от джибри:
- От 150 кг. грозде смляно в каче източих 60л. шара и я сложих в бурето
- Имам два бидона по 120л. на всеки бидон сложих по 60 л. вода /топла от боилера/ 15 кг. захар и 15 пакетчета лимонтозу /по10гр./ разбирках добре докато се стопи захарта
- Добавих към бидоните и джибрите по равно на всеки. Бидоните се напълниха около една педя до отвора
- Бърках джибрите по 1-2 пъти дневно. Вчера ги гледах спрели са да бълбукат, но шлюпките от гроздето не са потънали, опитах материала как е на вкус горчи и няма сладка жилка, змерих го и със захаромер /потъва опд нулата/
- Поставих на отворите на бидоните по парче найлон и сложих капаците които стегнах с железните обрачи
- Сега ще ходя да записвам казан като сваря ракията ще пиша за резултата


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Дек 2008, 08:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Вчера сварих ракичта резултата е следният:
31л. 50 градусова ракия и 11л. парцуца

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Дек 2008, 13:26 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2008, 10:18
Мнения: 9
Местожителство: Ruse
Тъкмо навреме !
Да си я пиеш със здраве !


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2009, 15:06 
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 262
Местожителство: Хасково
Започна беритбата на мускат отонела. Добре е човек да си направи поне 20 литра ракия, а после ако иска да я пие чиста , или да я смесва по свой вкус със джибровата.
И тази година 1килограм грозде е 1 лев. Захарността му е около 25% .
Купих 200 кг и очаквам около 35 литра, ама ракия.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: а
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2009, 20:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
ika написа:
а бе хора десетина дни откакто съм сложил материала за ракията и днес ,като измерих захарност показваше 0 по скоро не показваше вече нищо.. :D а джибрите си стоят от горе не са паднали на дъното.
аз друга година варях след около 30 дни от приготвянето на материала или когато джибрите паднат,та сега на кое да вярвам,кое е по правилно????

От какъв материал са ти джибрите? :?:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: а
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2009, 20:40 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1845
Местожителство: София
BREAKER написа:
От какъв материал са ти джибрите? :?:

:lol: BREAKER, абе ika отдавна я е изпил тази ракия - постът му е от миналата година :)

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2009, 10:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
Освен ако лично го познаваш или сте я пили заедно,не можеш да си сигурен.Аз сега пия реколта 07',ама е на свършване. :? :cry:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Andrian10, vesko11 и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима