Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 04:50

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2011, 20:51 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 10:58
Мнения: 133
Утре искам да изцедя един беличък мавруд и го слагам да ферментира в стъкленици на воден клапан директно без да седи в бидон преди това. Въпросът е как да добавя дрождите в сока, за да засиля ферментацията без да ги разреждам в топла вода.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2011, 23:12 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5788
Местожителство: София
?????Бял мавруд...
За бяло вино добивано от мавруд, знам но за сорт не съм чувал-би ли пояснил?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2011, 08:44 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 10:58
Мнения: 133
за това имах предвид - сока


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2011, 14:10 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 10:58
Мнения: 133
какво мислите за десертниа сорт - болгар, от него да направя вино, той не е сладък


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2011, 06:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Юли 2011, 07:08
Мнения: 14
batence81 написа:
какво мислите за десертниа сорт - болгар, от него да направя вино, той не е сладък

Корегирай захарноста до 22% и действай! Аз правя от сорт-Италия което е подобно на Болгара.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2011, 14:49 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 10:58
Мнения: 133
с вода ли да коригирам? Дрожди слагаш ли?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2011, 14:54 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5788
Местожителство: София
batence81 написа:
с вода ли да коригирам? Дрожди слагаш ли?

Чакай сега...хем ниска захарност ,хем вода?Какво ще правиш?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2011, 16:25 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
е ми вино ...ама иска с ниска захарност :megagrin: да не тормози дрождите


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2011, 20:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Да коригираш захарноста означява ако е по ниска от 20% за белите и 22% за червените да добавиш захар.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2011, 22:45 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5788
Местожителство: София
е да де -ама няколко поста по-нагоре се пита вода да добавя ли

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2011, 17:11 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 10:58
Мнения: 133
няма да правя бяло вино, изпуснах винените сортове, а десертните са скъпи


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима