Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 02:32

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Мат'риал от киви
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2011, 11:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Окт 2011, 09:37
Мнения: 4
Здравейте,
и за намерих място тука. Въпроса ми е - имам 100 кг киви, някой да ми даде съвет как да изкарам повечко ракийка! :nixweiss:
Благодаря!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2011, 11:40 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
с повечко захар..

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2011, 15:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Окт 2011, 09:37
Мнения: 4
Колко повечко. На сто кила един стек стига ли? Кивито трябва ли да се обелва!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2011, 20:18 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2007, 14:40
Мнения: 195
Съветът ми е следния:
Вземаш две туби от вода.Едната 11 литра, другата 7 литра.
Тази от 7 литра я напълваш с топла/гореща вода.
В тази от 11 литра изсипваш 2 килограма захар.
Наливаш седемте литра топла вода в единадесет литровата със захарта.След 24 часа имаш готов захарен сироп.
За 100 кг киви, да го приемаме около 7-10 % захар, ще трябват вероятно към 5-6 единадесет литрови бидона. Който му се смята – да го прави. Давам само концепцията според моето виждане.
Мачкаш по някакъв екзотичен начин кивито, оставяш го примерно 24 часа смачкано и го заливаш със образувалият се захарен сироп.
МОЛЯ ЗА ВНИМАНИЕ:
Нямам желание участникът с „име” = „илюша” да ме апострофира,менторства,поучава или се включва по какъвто и до било начин или пише в отговор или вземайки повод от моето писание.
Ще го възприемам като лична обида.

_________________
Любител на войната и мира ;инженер-конструктор и изследовател на социалните,груповите и човешките отношения ; хирург на човешки души ; ядосвач;престъпник на мисълта


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2011, 23:02 
Offline

Регистриран на: 01 Авг 2010, 12:31
Мнения: 89
Ха ти да не си бай Дару от Чикаго??Да не ти е изпаднало това киви брак от някой от камионите,някой рифер да е сдал багажа??


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2011, 00:10 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
valentor написа:
Наливаш седемте литра топла вода в единадесет литровата със захарта.След 24 часа имаш готов захарен сироп.
[/u]

Защо след 24 часа ,а не веднага след като се разтвори -24 секунди по-късно...?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2011, 08:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
daru написа:
Колко повечко. На сто кила един стек стига ли? Кивито трябва ли да се обелва!

На 100кг. киви за да му докараш захарността на около 20% ще ти трябват около 12кг. захар ако добавиш 50л. вода ще ти трябват още 12кг. захар.
Значи в 50л. вода разтвори 25кг. захар и ги сложи при смляното киви.
По важният въпрос е дали трябва да се бели кивито за да се получи по добър аромат на ракията, но пък 100кг. киви как се белят.
Кивито трябва да омекне за да се получи по добра захарност от него.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2011, 08:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Юли 2011, 20:55
Мнения: 423
Местожителство: ПловдивЪ
Може би въпроса по-скоро трябва да бъде не дали да се бели кивито а дали има по него дронджоли :lol: които да го ферментират и да докарат самата ферментация до край.Дали няма да е добре да се ползват културяги и манджа (активатор) за тях като не на последно място дали няма да се наложи да се вдигне pH-то защото ми се струва бая киселок колкото и да е узряло :? Едно приблизително измерване с лакмус би дало някакъв ориентир.
Според мен трябва да се смели, да се измери киселинността, да се направи някакъв странен опит за определяне на захарността която да се коригира, да се посеят културни пръцли и каквото сабя покаже.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2011, 10:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Окт 2011, 09:37
Мнения: 4
Благодаря за ценните съвети. Ще Ви запозная с резултата.
Кивито е от Беломорска България тия дни духна по силен вятър и свали малко на земята. Щом има шанс да излезе нещо, ще опитам няма да го хвърляме. :lab:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2011, 10:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
Цитрусите нямат никакъв рандиман, това дали ще сложиш 20 кила киви и 20 кила захар или 100 кила киви и 20 кила захар пак ще искараш 20 литра ракия с гадна миризма/пръднал маймун/, казвам това от собствен опит.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2011, 11:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Юли 2009, 13:32
Мнения: 65
Местожителство: Балчик
Колега я остави ракията и вземи направи вино.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2011, 15:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Окт 2011, 09:37
Мнения: 4
Колега шашнах се, дай малко инфо как се прави вино. Можи би е малко повече играчка / чистене миене и т.н./ но сигурно си заслужава...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2011, 15:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Юли 2009, 13:32
Мнения: 65
Местожителство: Балчик
Колега аз не съм правил вино от киви.Виж това http://www.winemakeri.com/Kiwi_Wine_s/197.htm


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2011, 19:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Мар 2011, 00:46
Мнения: 211
"Daru" забърка ли кивито :nixweiss: ? Сподели-аз мисля че си използвал предложението на Петио(винаги дава конкретна информация захар вода...т.н.) - измери ли захарността на джибрата , сложи ли дрожди или тръгна ферментация без дрожди? Пък като свариш кажи непременно и за вкуса да видим аорматното киви каква ракия дава или Мони ще е прав че цитросите не дават аромат? Мони какво е обяснението :klugscheisser: че цитрусите не дават аромат на ракията?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2011, 20:26 
Offline

Регистриран на: 22 Ное 2009, 19:23
Мнения: 5
ами кивито не е цитрусов плод,май ,ама както ви харесва,та един познат беше сложил на гроздови джибри вместо захар сок от киви(такъв гъст за разреждане) ракията беше с много приятен аромат на киви,но не и вкус.Кивито по принцип е стипцав плод,оставя се да омекне преди консумация,като райската ябълка-ама вкусове различни по света и най-вече у нас


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима