Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 10 Дек 2016, 16:43

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2008, 09:44 
Offline

Регистриран на: 11 Мар 2008, 17:46
Мнения: 13
здравейте на всички
чувал съм за много видове билки които се слагат в материала
аз например на джанките слагам жълт равнец по13-14 стръка на 100 кг материал резолтата е мирис на мускат
бих се радвал ако споделите и вашите рецепти в тази насока
хай наздравичка


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2008, 16:15 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
здравейте,аз съм нов в този форум и си позволявам да поздравя всички които са създали сайта и тези които пишат в него.
тава е тема к,която вълнува голяма част от хората и за която много малко неща могат да се прочетат някаде,а възрастните хора които правеха добрата ракия и вино вече са на изчезване. :?
нека всеки от нас сподели своят опит как приготвя джибрите,какво слага в казана при варене и как успява да направи ракийката по блага или винцето по пивко :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Ное 2008, 22:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
Здравейте и отмен,Аз пък съм чисто нов в този форум(трябва да отлежа) и много се радвам че го има.
Преди години когато за пръв път САМ реших да правя ракия,баща ми каза:знаеш как се прави,но никога не се опитвай да правиш от пр..ня-боя каквото качество има материала такава ще е и ракията.
Експериментирал съм с някои треви и билки но не ме е задоволявал резултата,сега варя чисто-без нищо,някой път слагам мн. малко дъвка(едва-едва да се долавя)и така.
Държа си производството в две дъбови и едно черничево бурета.
А за клечките от дъб да дам един съвет,преди да ги сложите в ракията потопете ги във вряла вода за 5-6мин.,за да се махне аромата на току що срязан дъб.
Поздрави и ай хаирлия да е!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2009, 21:01 
Offline

Регистриран на: 07 Дек 2009, 20:44
Мнения: 1
Опитайте със кориандър на зърна.Поставя се в казана при варенето на ракията.На 100л.материал се слагат 3-4 супени лъжици.Става нещо страшно приятно на вкус.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2009, 06:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Тази година сложих в джибрата докато вреше, на всеки бидон по 2-3 стръка питомен пелин /познат като морски пелин, пии пак/. На снимката този не е успял да цъфне иначе има по върховете жълтиникави топчетр.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима