Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 28 Юни 2017, 07:21 Дата и час: 28 Юни 2017, 07:21

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2011, 15:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Окт 2011, 16:31
Мнения: 29
Здравейте отново!
Искам да споделя следното:
значи двата бидона в които ми е материала за ракия в момента показват захарност измерена със захаромер 1ви бидон- 3 ; 2ри бидон- 2.
Огоре има грозде но е само колкото да покрие нивото на течноста.Направих опит преди малко с течност от бидон No 1 с по висока захарност,като загрях до завиране на котлон.Като запалих клечка кибрит повърхноста гори със син пламак.Така...понеже тука едни познати ми казаха че е по добре да ходя на казан,за да не ми вкисне материала,се двуомя кво да правя сега,да чакам ли още или да заминавам на казан,то и без това събота и неделя нама как да отида да варя.Материала между другото ферментираше по трудон щото времето се застуди спря ферментация,че после го местих в мазата и слагах дрожди за подновяването и.
Дайте съвет,да чакам ли още или да варя!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2011, 15:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Мар 2011, 11:13
Мнения: 314
това, че ще се вкисне са пълни глупости, ако ферментира изчакай още. Спре ли да пука значи ферментацията е спряла


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2011, 15:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Каква е температурата на материала ? Ако е ниска , го затопли и виж дали , няма да се поднови ферментацията!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2011, 15:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Мар 2011, 11:13
Мнения: 314
тя ако е спряла ферментацията той няма какво да чака и тепърва да я затопля и да я подновява наново и сега да вари ще изкара ракия, въпроса е, че ако ферментира докрай ще има някой литър отгоре


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2011, 15:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Именно !


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2011, 20:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Фев 2008, 20:15
Мнения: 153
Местожителство: Sofia
neo76 написа:
...Направих опит преди малко с течност от бидон No 1 с по висока захарност,като загрях до завиране на котлон.Като запалих клечка кибрит повърхноста гори със син пламак...

Ще гори, защото има алкохол...ти какво очакваше. Поднеси запалена клечка в бидона, без да разбъркваш материала. Ако тогава гори - готов си. Няма да вкисне за няколко дена. Ако ферментацията е приключила затвори плътно и когато можеш вари.


Върнете се в началото
  
 
 [ 6 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима