Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 18:32

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2012, 16:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Изстисках с преса една кофа от Жибрите , и ги изхвърлих на боклука .
Нивото спадна идеално .
Оуу йе!

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2012, 16:54 
Offline

Регистриран на: 22 Фев 2011, 17:34
Мнения: 1
Местожителство: Благоевград
Привет на всички, много ценна информация събрах от горните коментари.
Вчера брахме гроздето - "Мелник-55" е сорта. Около 1т. набрахме, захарност над 23 мисля че има. Това е новата реколта, а има още две лозя за бране, още толкова ще има. Къде ще го събира дедото, не знам.
Но да си дойда на приказката.
В три бидона, които са ми жизнено необходими сега за новата реколта има джибри от една година, около 550 кг.
Днес мерих захарността им 7-8 %. Това са миналогодишни джибри. Вече много месеци дедото се опитва да им "нулира" захарността, но не става. Какво ли не прави, добавя и вода включително, но не става. От около 6-7 месеца захарността е в такаива граници. Дори единият бидон има "фитил", леко кисела жица. Имам притеснение, че тези джибри са заминали, освен ако не споделите някоя магия, която да направим. Някой го беше посъветвал да сложи материал от новата реколта, но вече със започнала ферментация, и да "потегли" и старият материал заедно с новия.
Дайте съвет какво да направя, да спася стария материал и да си освободя място за новия, който вече се чудя къде да събирам.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2012, 19:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
ispa написа:
Привет на всички, много ценна информация събрах от горните коментари.
Вчера брахме гроздето - "Мелник-55" е сорта. Около 1т. набрахме, захарност над 23 мисля че има. Това е новата реколта, а има още две лозя за бране, още толкова ще има. Къде ще го събира дедото, не знам.
Но да си дойда на приказката.
В три бидона, които са ми жизнено необходими сега за новата реколта има джибри от една година, около 550 кг.
Днес мерих захарността им 7-8 %. Това са миналогодишни джибри. Вече много месеци дедото се опитва да им "нулира" захарността, но не става. Какво ли не прави, добавя и вода включително, но не става. От около 6-7 месеца захарността е в такаива граници. Дори единият бидон има "фитил", леко кисела жица. Имам притеснение, че тези джибри са заминали, освен ако не споделите някоя магия, която да направим. Някой го беше посъветвал да сложи материал от новата реколта, но вече със започнала ферментация, и да "потегли" и старият материал заедно с новия.
Дайте съвет какво да направя, да спася стария материал и да си освободя място за новия, който вече се чудя къде да събирам.

Градски,дрожди ще слагаш ли,или ще разчиташ на дивите?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2012, 20:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
emil emilov написа:
При бидон 120л от лакомия наблъсках 130 кг грозде , което изчепкано слезе 20 см под ръба на бидонЯ .

На 2 ри ден така мощно ферментира , че почна да прелива естествено :D , с потопена шапка съм , ( но дрождите са милиарди , а аз съм един ) и се принудих да отливам от матряла .

В една кофа с капак -30л съм отлял само сок ... как е правилно сок + Жибри ,
или само сок да отнема ?
Отлятото Да не съсипе основният материал като го върна ?

Що не вземеш да прехвърлиш всичко в 150л. бидон. Ако нямаш си купи. Те и без друго никога не стигат. :)

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима