Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 17:49

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2012, 10:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2011, 11:16
Мнения: 732
Местожителство: Пловдив
Смилането беше на ярмомелка без сито( понеже РОбО-ШЕФА на 3кг малц му залепят тънките намотки та се налага да го пренавивам :lachtot: ), получи се между другото хубаво смилане, както си му е реда, люспите бяха цели повечето, имаше брашно, имаше и едър грис. Днес ще очаквам да си сглобя валцовата мелница и вече и смилането ще е прилично.
Иначе ето ти една графика, обаче май беше само за чистата вода
Изображение

_________________
"Който се смее последен му е най-слаба тревата" - древна холандска поговорка


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2012, 11:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
А именно !
А сега да видим и какво подналягане прави една прахосмукачка от 2квата дето струва под 100лв.
И не ми казвайте че не дърпа защото с такава прахосмукачка прекарваме кабели през подземни тръби фи 40мм на разстояния 200 м.
Я да преровим да видим дали няма да смъкне наполовина налягането ...
Иначе - продават се вакуумни помпи за климатик-майсторите 200-300 лв. струват.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Ное 2012, 17:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 02 Авг 2012, 14:32
Мнения: 5
Здравейте .Направих няколко опита по озахаряване на царевица и пшеница с малц.Първите опити,направени с учебна цел, бяха доста окуражаващи.Захарност на разтвора 20-21% при съотношение 1:3 и 16,2% при съотношение 1:4.Това е с пшеница и малц.Резултатите с царевичен грис са с 3% нагоре.Озахаряването на пшеницата е по-лесно,но добивите са по-малки.Жлатинизацията на царевицата без премалцване е много трудна и загаря винаги дори и с по-вече първоначална вода.Благодарение на рецептите във форума си създадох рационален метод който за сега работи добре.Малц и зърнени дрожди си купих .Крайния резултат ще коментирам след дестилацията на материала който подготвям.Ако може да се възползвам от показанията на рефрактометъра 4,5кг пшеница и малц =2,5кг захар(соц.производство)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Ное 2012, 18:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Ами нищо учудващо.
Аз с тая царевица си съсипах казана миналата година.
Но наистина пуска повече.
А малца и дрождите какви са ?

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Окт 2015, 13:53 
Offline

Регистриран на: 01 Окт 2015, 11:40
Мнения: 1
Здравейте, интересувам се дали на практика се прилага и друг метод на озахаряване - хидролиза на нишестето с винен оцет, или лимонена киселина до декстрин и глюкоза ?


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима