Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 02:55

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 84 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2010, 14:43 
Offline

Регистриран на: 04 Авг 2010, 10:38
Мнения: 22
econt написа:
Ето какво забърках аз в събота.
Около 55 кг. пасирани дренки, 90л.вода,18 кг. захар и се получи захарност 18%.
Дали да не сложа още един кг. захар за да вдигна захарността или да я оставям да ферментира.
За съжаление помещението не с постоянна температура варира от 25 до 18 градуса.
Дали да я изкарам вън или да си я оставя така.


Вече стана месец от както ги сложих и още като че ли ври, а и шапката си плува.
Какво да я правя ,да чакам още да се потопи шапката или мога вече да я варя.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2010, 23:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Примери захарноста.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2010, 09:59 
Offline

Регистриран на: 04 Авг 2010, 10:38
Мнения: 22
Захарноста е 10% но незнам колко точно мери захаромера ,че е от всичко по лев.
Пробвах и с кибрит -изгасна пламъка ,явно още трябва да почака за варене .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2010, 10:31 
Offline

Регистриран на: 04 Авг 2010, 10:38
Мнения: 22
След вчерашната проверка установих, че захарноста вече е 7%, а кибрита вече изгасна.
Мина вече доста време а има още захарност.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2010, 11:12 
Offline

Регистриран на: 04 Авг 2010, 10:38
Мнения: 22
Най накрая след повече от два месеца ферментация вчера сварих ракията .
От около 55 кг. пасирани дренки, 90л.вода,18 кг. захар и се получи 14 л -50гр.ракия,0,500л -60% първак и 4л- 30% патоки.
Мисля че е добре.
Скоро ще й правя и преварката.
Как е правилно да се направи ,предполагам да смеся ракията и патоките и да разредя с вода до колко градуса 25 или 30 .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2010, 13:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
То зависи от казана не е хубаво да го оставяш на половина празен. Но 25% алкохол максимум.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Ное 2011, 02:09 
Offline

Регистриран на: 09 Ное 2011, 01:36
Мнения: 1
Здравейте, зложих 50кг.дренки -120л.вода - 35кг.захар.Захарноста беше 22%, изминаха 20 дни захарноста е 12%,сока още е сладък. Какво да правя ? :mocken:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Ное 2011, 04:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
sandjyh написа:
Здравейте, зложих 50кг.дренки -120л.вода - 35кг.захар.Захарноста беше 22%, изминаха 20 дни захарноста е 12%,сока още е сладък. Какво да правя ? :mocken:

Кажи повече...къде държиш бидона,дрожди не си слагал,предполагам?и ?Абе кажи си всичко,тук помагаме,но трябва всичко от а до я :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Ное 2011, 13:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Окт 2010, 17:20
Мнения: 149
sandjyh написа:
Здравейте, зложих 50кг.дренки -120л.вода - 35кг.захар.Захарноста беше 22%, изминаха 20 дни захарноста е 12%,сока още е сладък. Какво да правя ? :mocken:


wait


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Ное 2011, 14:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Мар 2011, 11:13
Мнения: 314
ако продължава да ферментира ще чакаш и следи дали спада захарността следващата седмица
ако пада, но много бавно по-добре я сложи някъде на топло


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2011, 16:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2010, 19:19
Мнения: 11
econt написа:
Най накрая след повече от два месеца ферментация вчера сварих ракията .
От около 55 кг. пасирани дренки, 90л.вода,18 кг. захар и се получи 14 л -50гр.ракия,0,500л -60% първак и 4л- 30% патоки.
Мисля че е добре.
Скоро ще й правя и преварката.
Как е правилно да се направи ,предполагам да смеся ракията и патоките и да разредя с вода до колко градуса 25 или 30 .


Ако 6те меси6 патоките с ракията за6то си ги отделил патоките ?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2013, 16:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Сеп 2013, 16:16
Мнения: 69
Здравеите,току що заложих джибре от дренки,което съдържа 15-16 кг плод (не добре узрял но след 3 дни на слънце стана),70л вода и 14кг захар.Какво ще кажете за първи път се захващам да варим ракия ....Помещението в което стои е постоянно 20 градуса и веднага след накисването захаромера от левчето показа 15 процента....


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2013, 23:13 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
Ама от къде дренки...в цялата страна тази година няма едно вързало дърво...от Шумен до Ловеч и Пловдив...
Наистина тази година няма дренки

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2013, 11:01 
Offline

Регистриран на: 25 Май 2008, 12:37
Мнения: 193
И във варненско няма дренки...

_________________
Каквото си посееш, това и ще пиеш.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2013, 18:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Сеп 2013, 16:16
Мнения: 69
Има има ... Ловиш гората и търсиш,край Трънските села.Има за още толкова по дърветата,но съм ги оставил да дозреят до почерняване.Това което съм събрал е от 10тина дръвчета.След 24 часа и хубаво разбиване с дрелка стана много хубаво,розово сокче,но пак показва 15 процента захар...???


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 84 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима