Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 28 Май 2017, 00:29 Дата и час: 28 Май 2017, 00:29

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2014, 14:53 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6070
Местожителство: София
Жоро написа:
Ако материала е бил с необходимата захарност и ферментацията е протекла както трябва, би трябвало да няма нужда от сода.

:2thumbs:

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2016, 04:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 21 Юни 2016, 13:46
Мнения: 5
Добре де, сега и аз да потърся съвет:
Залагам за втори път материал от ечемик. Първият миналата година си стана перфектен, но тази година вкисна и стои на 10% захарност. В този случай слагам сода и на следващия ден го варя или слагам сода и чакам захарността да дойде на нула?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2016, 05:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 990
Първо изхвърляш материала щом е вкиснал, и после слагаш сода в бидона. Само, че сода за дъски. Напълваш бидона да постои така с разтвора и после идеално измиване, за да не заразиш новия материал.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2016, 10:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 21 Юни 2016, 13:46
Мнения: 5
Заедно и бидона ще изхвърля. По-добре нов да си купя отколкото пак да се прекарам. 200литра втори път не ми се губят.


Върнете се в началото
  
 
 [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима