Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 17 Авг 2017, 00:59 Дата и час: 17 Авг 2017, 00:59

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Моля за помощ
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2012, 18:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Апр 2012, 18:11
Мнения: 4
Здравейте,
Миналата година сварих ракия от грозде. Първата ракия потече на 67 и я спрях на 40 градуса, според спиртомера на казанджията. В къщи се оказа че всичката ракия е някъде към 39-40 градуса. На какво може да се дължи това.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Моля за помощ
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2012, 18:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1513
Местожителство: Wallis and Futuna
ceseer написа:
Здравейте,
Миналата година сварих ракия от грозде. Първата ракия потече на 67 и я спрях на 40 градуса, според спиртомера на казанджията. В къщи се оказа че всичката ракия е някъде към 39-40 градуса. На какво може да се дължи това.

На спиртомера на казанджията...или на твоя


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Моля за помощ
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2012, 18:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Апр 2012, 18:11
Мнения: 4
Naskohondata1 написа:
ceseer написа:
Здравейте,
Миналата година сварих ракия от грозде. Първата ракия потече на 67 и я спрях на 40 градуса, според спиртомера на казанджията. В къщи се оказа че всичката ракия е някъде към 39-40 градуса. На какво може да се дължи това.

На спиртомера на казанджията...или на твоя


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Моля за помощ
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2012, 19:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Апр 2012, 18:11
Мнения: 4
Naskohondata1 написа:
ceseer написа:
Здравейте,
Миналата година сварих ракия от грозде. Първата ракия потече на 67 и я спрях на 40 градуса, според спиртомера на казанджията. В къщи се оказа че всичката ракия е някъде към 39-40 градуса. На какво може да се дължи това.

На спиртомера на казанджията...или на твоя



А възможно ли е да се получи някаква аномалия при самата ферментация или при самото варене. Иначе ракията сега е на 42 градуса, кога се пие е като вода, но кога се задържи леко в устата се усеща че е ракия. просто за първи път правих ракия и се чудя защо е така.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Моля за помощ
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2012, 19:13 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6185
Местожителство: София
а като течеше,беше ли топла леко?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Моля за помощ
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2012, 19:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Апр 2012, 18:11
Мнения: 4
ilu6a написа:
а като течеше,беше ли топла леко?


Да.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Моля за помощ
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2012, 19:34 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6185
Местожителство: София
спиртомера при топъл дестилат показва по високи градуси...тоест си спрял да събираш вероятно накъде при около 30-35% та за това общия ти градус е толкова като резултат...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
 [ 7 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: dimovdid и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима