Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 16:27

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 20 Авг 2008, 21:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2008, 21:22
Мнения: 99
Местожителство: Монтана БГ
Сложих джанки в 2 бидона,200л. и 80л.Разпределих им 50кг. захар,лошото е че не знам по колко.Този от 200л. прекипя и стана добра ракия,а 80 литровия е със захарност 10,и ферментацията му спря.Добавих му вода и 100 гр. мая за хляб ,но ...нищо не става!ПРИЕМАМ ИДЕИ ,ВСЯКАКВИ! БЛАГОДАРЯ!

_________________
Казват,че алкохола не решава проблемите.
И млякото не ги решава,но никой не го е казал!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2008, 09:26 
Offline

Регистриран на: 17 Авг 2008, 12:23
Мнения: 37
е що си добавил вода-още повече си разредил захарноста :?: и кво значи спря да ферментира-никакви ли признаци няма :?: гьстото отгоре ли е или е паднало на дьното :?:

_________________
ден да не ми се работи има ама ден да не ми се пие нема


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2008, 09:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2008, 21:22
Мнения: 99
Местожителство: Монтана БГ
Гъстото е на дъното и няма абсолютно никакви признаци на ферментация.Даже и "винарките" избягаха :oops:

_________________
Казват,че алкохола не решава проблемите.
И млякото не ги решава,но никой не го е казал!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2008, 09:36 
Offline

Регистриран на: 17 Авг 2008, 12:23
Мнения: 37
може да я заредиш наново-прежали примерно още 5кг захар прехварлия в по голям бидон сипи и около 20 л вода(за най точно си мери сьс захаромера( 200-250г мая сичкото с топла вода и бьркаи :!: друг вариант е ако има някакви признаци на ферментация е да я изчакаш още :!: трети вариант да вариш и ако пусне пусне-ако не -здраве-до година пак

_________________
ден да не ми се работи има ама ден да не ми се пие нема


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2008, 09:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2008, 21:22
Мнения: 99
Местожителство: Монтана БГ
Според мен захарноста му беше много висока.ПОНЕЖЕ ПРЕЛИВАХ ОТ ГОЛЕМИЯ В МАЛКИЯ,и нещо не му хванах края.Има ли възможност да го стартирам отново?

_________________
Казват,че алкохола не решава проблемите.
И млякото не ги решава,но никой не го е казал!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2008, 09:42 
Offline

Регистриран на: 17 Авг 2008, 12:23
Мнения: 37
пробваи я дали гори-сипи в нещо като канче 100 200г иточно преди да заври поднеси отгоре запалена факличка-ако запали и има пламьк(син( висок над десетина см и гори около минута значи ти не е верен захаромера :D вария

_________________
ден да не ми се работи има ама ден да не ми се пие нема


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2008, 09:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2008, 21:22
Мнения: 99
Местожителство: Монтана БГ
Сладни, дори и на вкус.При другия материал захаромера си отчете 0.На вкус беше като вино ,без сладка жилка.

_________________
Казват,че алкохола не решава проблемите.
И млякото не ги решава,но никой не го е казал!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2008, 09:53 
Offline

Регистриран на: 17 Авг 2008, 12:23
Мнения: 37
значи може още да не е превряла-изчакаи я още малко-няма кво да губиш има вариант и да сипеш нещо кисело-примерно 1-2 шишета оцет или няколко пакетчета размито лимонтозу бьркаш и чакаш

_________________
ден да не ми се работи има ама ден да не ми се пие нема


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2008, 09:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2008, 21:22
Мнения: 99
Местожителство: Монтана БГ
Ще пробвам с оцет,не стане ли...ХА НАЗДРАВЕ!

_________________
Казват,че алкохола не решава проблемите.
И млякото не ги решава,но никой не го е казал!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2008, 20:00 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
baiatia написа:
Ще пробвам с оцет,не стане ли...ХА НАЗДРАВЕ!

какво значи с оцет


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Сеп 2008, 17:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2008, 21:22
Мнения: 99
Местожителство: Монтана БГ
ika написа:
baiatia написа:
Ще пробвам с оцет,не стане ли...ХА НАЗДРАВЕ!

какво значи с оцет
Вдига киселинноста (рн),а с това и скороста на ферментация. :wink:

_________________
Казват,че алкохола не решава проблемите.
И млякото не ги решава,но никой не го е казал!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Сеп 2008, 20:56 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Добави и мая, че кой знае какво е останало от естествените дрожди.

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: кайсиите
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2008, 17:15 
Offline

Регистриран на: 01 Ное 2008, 17:05
Мнения: 5
Местожителство: София
Според мен ферментацията ти е спряла.
Учудвам се че те карат да слагаш оцет. По този начин влагаш бактерии а на теб ти трябват дрожди. Учудвам се как някой хора предлагат идеи и от къде ги научават


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: кайсиите
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2008, 20:18 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1116
Местожителство: Дупница
tehnologa написа:
Според мен ферментацията ти е спряла.
Учудвам се че те карат да слагаш оцет. По този начин влагаш бактерии а на теб ти трябват дрожди. Учудвам се как някой хора предлагат идеи и от къде ги научават


Не се ли надценяваш малко, като си се нарекъл TEHNOLOGA ?! То си е от ясно по-ясно че ферментацията е спряла , но ако не провери и оправи всички показатели - концентрация на захар, добавяне на дрожди, КИСЕЛИННОСТ(макар че по принцип плодовите каши имат достатъчно) и температура , то ферментацията може да не тръгне наистина... Едно от последните неща , които може да внесе с добавянето на оцет са оцетнокиселите бактерии, но и те работят когато се появи алкохол :D Трябва да се има и в предвид, че все някаква ферментация вероятно е започнала! Питам се дали колегата е опитал на вкус плодовата каша и какъв е той...

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2010, 09:08 
Offline

Регистриран на: 23 Яну 2008, 13:24
Мнения: 12
Местожителство: Варна
сложи си винени дрожди просто много захар е имало и не е изферментирала до край има ги по агроаптеките разфасовани по 10 гр използвай рецептата за прекъснала ферментация да ги възбудиш и следващия път ги слагай още в началото !! И няма да имаш проблеми.

_________________
Няма лоша ракия има малко ракия


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: demirchoo и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима