Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 20:00

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2010, 12:41 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1841
Местожителство: София
bureto написа:
да сипеш нещо кисело-примерно 1-2 шишета оцет


Ей това е нещото, с което ще довършиш белята. Подкиселява се в началото, не повече от pH 2,8-3 и то с нелетлива киселина, за да не отива в дестилата. Целта е подтискането на заразите. Оцетът е най-лошия избор. Използва се лимонена, винена и т.н. киселини. Използвай лакмусова хартия, за да видиш pH.

Подкиселяването не подкрепя ферментацията, а по-скоро я подтиска, но още повече подтиска развитието на бактерии, заради което и се прилага.

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима