Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 09:56

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 14:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Ное 2010, 22:51
Мнения: 8
Приятно пийване.Моята от черници вече я почнах .Страхотна ракийка.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2012, 12:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Май 2012, 23:55
Мнения: 22
Местожителство: враца
Ха сега да споделя и аз какво направих. От седемте бидона с материал (120 кг захар + 140 кг дуди и вода 1 към 4) отделих около 50 кг мъст и си я оставих за аромат при преварката, заложих два казана и след 7-8 часа изкарах около 140 литра ракия и патоки, отделих само ракията и добавих още 40 литра слаба ракия от гроздовата разредих с изворна вода до 30 градуса, сложих 1 кг мед и отделената мъст, заложих и започна голямото преваряване. След 12 часа на казана изкарах 110 литра на 70 градуса ракия и 20 литра патоки, абе завидяха ми всички на казана. Незнам защо, но след като падна под 48 градуса започна да побелява, така беше и при първото варене и отделих всичко надолу за патоки. Разредих я на 52 и от снощи я почнах супер е, мека и леко ароматна. Наздраве. До година пак.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2012, 09:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Юли 2011, 17:18
Мнения: 21
....и от снощи я почнах супер е, мека и леко ароматна. Наздраве. До година пак.

Ами,наздраве тогава!И карай по-полека,че да има и зимъска :lol:...



[quote.... Незнам защо, но след като падна под 48 градуса започна да побелява, така беше и при първото варене и отделих всичко надолу за патоки.[/quote]

Ако на вкус е добре(пък и градусите си ги бива!),напълни я в прозрачни пластмасови туби,и я остави на слънце за 3-4 часа - става сълза!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2014, 23:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Юли 2014, 10:30
Мнения: 23
Местожителство: София
Колеги, един въпрос: някой правил ли е ракия от белица (бяла дуда) или само от черница става? Тая година не се сетих да я събирам, но ако става мисля да пробвам с моята белица в двора до година.
Някой знае ли белицата каква захарност има? Тя е на вкус по-блудкава от черницата...


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Andrian10, vesko11 и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима