Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 03:21

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2012, 19:18 
Offline

Регистриран на: 01 Юли 2012, 19:04
Мнения: 2
Имам сиропи концентрати от малина, който се разреждат с вода 1 към 6 за сок. Соковете са с подсладител Нутрасуит. Казаха ми, че от 12 л концентрат да го разреда 1/7 с вода един калъп мая от 500 гр. и една бутилка оцет. 14 дена и излиза около 30 л ракия. Можете ли да ми кажете дали ще стане нещо от това, защото като го направих материала и няма никаква захарност.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2012, 20:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
niko5 написа:
Имам сиропи концентрати от малина, който се разреждат с вода 1 към 6 за сок. Соковете са с подсладител Нутрасуит. Казаха ми, че от 12 л концентрат да го разреда 1/7 с вода един калъп мая от 500 гр. и една бутилка оцет. 14 дена и излиза около 30 л ракия. Можете ли да ми кажете дали ще стане нещо от това, защото като го направих материала и няма никаква захарност.

Добе са ти казали,поне ще имаш сок за цялото лято....иначе е трябвало първо да премериш захарността на сока и тогава да коригираш с вода до 18-20%,и никакъв ОЦЕТ


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2012, 20:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Аспартамът (нутрасуит) е съставен от: фенилаланин (около 50% от него), аспергинова киселина (40%) и метанол (10%). Вярно е че е около 200 пъти по-сладък от захарта, но това изобщо не е нещо,което би могло да ферментира !
Освен това - при температура над 40 гр. се разпада на съставките си едната от които е метанол (метилов алкохол).
Има изписани тонове писания срещу това вещество, включително и по линия на т.н. теория на конспирацията.
Та ... според мен - това няма да ферментира изобщо, просто защото дрождите не са глупави като нас хората да ядат химия вместо захар !
Ако се опиташ да го дестилираш, най-вероятно ще пусне малко метилов алкохол и ще спре.
Ако решиш да го пиеш, това е чиста отрова - първо удря в очите, после в главата и накрая смърт.
(За метила говоря, а за нутрасуита - може да се прочете много)
Единствения сок, който би могъл да ферментира е натурален плодов сок и то без консерванти, а такъв едва ли е изгодно да се прави на ракия.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2012, 21:05 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
Но пък ще е интересно да се опита...-какъв ще е крайния резултат от ферментацията на аминокиселини ,киселини и метанол...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Юли 2012, 13:38 
Offline

Регистриран на: 01 Юли 2012, 19:04
Мнения: 2
ilu6a написа:
Но пък ще е интересно да се опита...-какъв ще е крайния резултат от ферментацията на аминокиселини ,киселини и метанол...



Във вторник ще варя и ще ви кажа какво е станало!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2012, 20:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
niko5 написа:
ilu6a написа:
Но пък ще е интересно да се опита...-какъв ще е крайния резултат от ферментацията на аминокиселини ,киселини и метанол...



Във вторник ще варя и ще ви кажа какво е станало!

А дано ,ама на да ли?

П.П.:какво стана ще казваш ли?

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2016, 12:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2015, 16:53
Мнения: 17
Става. Пробвах с 10 литра ябълков сок добавих му захар до 90 Ое. Предварително кипнах соковете заради консервантите които не бяха указани на кутиите после турбо дрожди и т.н. Очаквах да излезе водка но си тръгна ракия и сега след около 10 дни е вече пивка и не се различава особено от тази която варя от ябълки. Без главата и опашката излезе около 5 литра (малко по-малко) средна фракция на 70 гр. алк. Само да спомена, че сокът е норвежки.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2016, 13:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2015, 16:53
Мнения: 17
Нищо не разбрах, каква мая какви компоти? :?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2016, 14:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2015, 16:53
Мнения: 17
Аз споделям как става, а за компоти незнам би трябвало да стане, защо не?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2016, 18:50 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1110
Местожителство: Дупница
Имаш ли обяснение на това твърдение?!

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2016, 10:11 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1110
Местожителство: Дупница
За водата и захарта съм съгласен , но в сока на компоти освен това има и извлечени от плодовете много други хранителни вещества , така че не можеш да сравняваш едното с другото.

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2016, 12:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 21 Яну 2016, 14:45
Мнения: 96
Няма нищо сложно в това да ферментираш компоти, вода със захар, или меласа, мед и други захаросъдържащи вещества. Само трябва да се спазят условията за ферментация, а именно: захарност на разтвора максимум 20%, подкиселяване на материала, добавка на азотосъдържащи хранителни вещества, закваска с подходящи дрожди и поддържане на подходящата температура по време на ферментацията. Е, може да се наложи избистряне на материала преди изваряването му, или неколкократна преварка, но, общо взето, резултата винаги е задоволителен и предвидим. Ако се спазват правилата, разбира се.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима