Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 20 Юли 2017, 16:01 Дата и час: 20 Юли 2017, 16:01

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Ферментация
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2012, 11:24 
Offline

Регистриран на: 05 Юли 2012, 11:20
Мнения: 1
Искам да попитам, след като сложих захарта в материала бидона трябва ли да се покрие плътно с капака по време на ферментацията или трябва да е леко отворен и ако е леко отворен не се ли губи част от алкохолните изпарения ?


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Ферментация
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2012, 11:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 628
Местожителство: София
Най-сбито казано: Бидона трябва да е затворен плътно, но не херметически, така щото CO2 да може свободно да напуска. Загуби от изпарение няма как да се избегнат, но при температура до 25 град. С те са минимални. Най-добре веднага след ферментацията да се дестилира.

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
  
 
 [ 2 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: bobopeli, dimovdid, djjimmy66, goshkata, tcekata и 29 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима