Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 20 Ное 2017, 17:44 Дата и час: 20 Ное 2017, 17:44

Часова зона: Европа/София




 [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2012, 09:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Фев 2011, 09:56
Мнения: 13
Здравейте,

днес залагам 500кг кайсии за ракия и имам наум следната дилема. Доста отдвна следя във форума мненията и методите за приготвяне на кайсиева(и въобще плодова) ракия, но така и не съм сигурен има ли смисъл да правя втора преварка. От една страна са мненията на хората които казват че така се убива голяма част от аромата, от друга страна колеги коментират че иначе пък аромата е много силен и следва да се препича. Аз я правя за себе си и държа на качеството съответно и аромата, чел съм че при вторична дестилация за аромат се оставят няколко кофи от първия материал(джибрата) които се добавят при преварката и т.н., молбата ми е нека колегите от вас които не им е за сефте правенето на кайсиева да помогнат с мнение по въпроса.

Предварително Благодаря! :megagrin: :megagrin:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2012, 14:37 
Offline

Регистриран на: 25 Май 2008, 12:37
Мнения: 214
За мен за плодовите ракии е по-добре да се хвърли малко повече първак и да се спре на 40 градуса отколкото да се прави преварка. Ароматът не е никак натрапчив.
Ама ти патока пак ще си го събереш и ако не ти харесва ракията можеш винаги да я превариш с патока.

Ако пък ти е слаба джибрата няма как да се мине без преварка...

_________________
Каквото си посееш, това и ще пиеш.


Върнете се в началото
  
 
 [ 2 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: dragoni и 13 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима