Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 23 Ное 2017, 05:38 Дата и час: 23 Ное 2017, 05:38

Часова зона: Европа/София




 [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2012, 15:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2012, 14:31
Мнения: 8
спиртомера верен ли е като го потопиш в джибрито ?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2012, 17:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Окт 2010, 17:20
Мнения: 159
И колко градуса мислиш, че ще покаже пък дори да е верен? 10-12-15.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2012, 19:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2012, 14:31
Мнения: 8
valerko написа:
И колко градуса мислиш, че ще покаже пък дори да е верен? 10-12-15.
Не се изразих добре. Материалът ми е като пюре и спиртомера (руски комбиниран и за захар) си показва как си знае. Не сам слагал вода както чета, вече от форумите. Някои казва слагаи вода, други не. Не знам накрая ще се пие ли ракия или ще мажем вкиснал мармалад. Материала иначе е микс от сливи,джанки ,каисия и праскови около 200 литра с 20кг. захар. Предварително благодаря за мнението Ви. :zauf2:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2012, 20:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1651
Местожителство: В.Търново
Прецеди си малко през цедка и тогава мери, но аз отсега ти казвам че ще покаже 20-22 %, а ако вече е тръгнала ферментацията - по-малко.
Зор ще видиш с бъркането, но ще пиеш ракия :)

200кг на 12% са 24 кг. захар + 20 кристална захар = 44
44/200 = 22%

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2012, 21:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2012, 14:31
Мнения: 8
victoryvt написа:
Прецеди си малко през цедка и тогава мери, но аз отсега ти казвам че ще покаже 20-22 %, а ако вече е тръгнала ферментацията - по-малко.
Зор ще видиш с бъркането, но ще пиеш ракия :)

200кг на 12% са 24 кг. захар + 20 кристална захар = 44
44/200 = 22%

За бъркането няма проблем,под рака ми се намира миксер за теракол. Значи от тук нататък трябва да чакам да падне на нула и да тичам на казана. Дано винарките не ми спретнат номер ( с тях също не знам как да постъпя). :zauf2:


Върнете се в началото
  
 
 [ 5 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима