Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 16 Дек 2017, 15:39 Дата и час: 16 Дек 2017, 15:39

Часова зона: Европа/София




 [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2012, 18:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2011, 11:16
Мнения: 762
Местожителство: около Пловдив
Сега какво някъде по бидони някой залагал не мога да коментирам. :D Аз казвам как са нещата в 90% от случаите. Ключът към бараката е точно в контролираната атмосфера, която в бидон няма как да се формира и поддържа. В зависимост от предназначението им могат да се накарат да узреят до различна степен и да се поддържат.

_________________
"Който се смее последен му е най-слаба тревата" - древна холандска поговорка


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2012, 20:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 516
hellreiser написа:
Ключът към бараката е точно в контролираната атмосфера, която в бидон няма как да се формира и поддържа.

Не е нужен бидон. Просто човека искаше да създаде микро-климат и затова използва бидон. Разбира се в магазина имат специално отделение. И не казвам, че навсякъде е така - махленското магазинче, няма как да си го позволи, но пък супермаркетите, да. А и те купуват с тонове. Я си представи, кво трябва да направят с няколко тона узрели банани за да не ги изхвърлят.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2012, 09:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2011, 11:16
Мнения: 762
Местожителство: около Пловдив
Пускат ги на промоционална цена и накрая пак ги изхвърлят, защото доузряването е нож с две остриета, днес са узрели и корави, а утре са на пюре. Тя цената е калкулирана добре ;)

_________________
"Който се смее последен му е най-слаба тревата" - древна холандска поговорка


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2012, 07:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1890
Местожителство: Varna
Здравейте, да се върна на въпроса, колко захар да сложим на плодъ за да получим хем добро количество ракия хем тя да има аромат.
За сливи, праскови, кайсии, ако имаме 100кг. плод се добавя не повече от 50л. захарен сироп 1/3 захар вода.
Тази година как процедирах с кайсиите бидоните от по 120л. пълнех до половината с плод и добаеях 10кг. захар разтворена в 30л. вода +3 пакетчета лимонтузу. След пасиране на плодъ поръсих по 2 палетчета на бидон мая на доктор Йоткер и след 15-20 мин. разбърквах бидона.
Костилките ги извадих преди варенето.
Определено съм доволен от резултата :prost2:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
 [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима