Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 11:13

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2012, 23:48 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5788
Местожителство: София
ракиджия написа:
.Ако, желаем да трепем дивите дрожди- има други начини.

Би ли споменал начините?
И какво като се изварява,след ферментацията няма и грам серниста в фермента.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Последна промяна ilu6a на 29 Авг 2012, 09:43, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2012, 09:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Т.е. 20-30% от плодовата захар ?
или при 13% захарност на кайсиите - си добавил 16-20 кг. захар (на 600кг. кайсии)?
Получава ти се начална захарност около 16% и потенциален алкохол 8%
Е то при толкова малко захар няма какво да я месиш вода, това е ясно. Ти просто си вдигнал с 3 % захарността (или с 4 ако си сложил повече).
Ами лошо няма - ще пиеш по-ароматна ракия :)
Е аз капацитет за 600 кг. джибра нямам, а и трябва да я варя после на 8-9 пъти :megagrin:

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Andrian10, marinero_bg и 9 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима