Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 19:39

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2013, 11:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Илиян написа:
Колеги, изпаднах в следната ситуация- захаромера показва 0 във всички бидони, според мен ферментация вече няма, казано с други думи- мат'риала е готов за варене, обаче ще мога чак в понеделник да варя. Как е по-добре да направя:
1. да затворя плътно бидоните и да чакам така до понеделник
2. да затворя плътно бидоните и да чакам така до понеделник и добавя към тях около 11 литра патоки + 2 литра първак
3. да затворя плътно, ама от време на време да потапям "шапката"
4.да затворя плътно бидоните да добавя патоките и да потапям от време на време шапката

Просто засега не съм борави с грозде и нямам идея как става. При плодовете знам, че се слага патоките и не се пипа до деня за варене, ама тая шапка ма притеснява, та ще съм благодарен ако някой помогне.

Щом прави ''шапка'' значи още не е завършила ферментацията.
Да не би да си премерил грешно захарността :?
Иначе и аз съм за т.2

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2013, 11:50 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
изваряването "веднага" е по желателно а не на всяка цена с два ,пет дни няма да избяга ракията и не си заслужава мисленето .. :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2013, 15:47 
Offline

Регистриран на: 07 Сеп 2012, 12:10
Мнения: 33
Местожителство: Добрич
Благодаря за отговорите на ilu6a, MONI BARONA, ika .
И аз имах съмнения относно това, че не е паднала шапката, ама пък захаромера показва 0 - направо си потъва като Титаник- бързо и не изплува. Досега не ме е подвеждал. Да взема да изчакам ден два и тогава да наливам патоките?

_________________
RAKIA- CONECTING PEOPLE!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2013, 16:21 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
Илиянски ,затваряй си бидона добре и не я мисли тази ракия повече бе човек ,то големи кахъри ,щом ще вариш до десетина дни остави я на мира и си гледай рахатлъка а патоките си ги излей направо в казана когато преваряш ..айде със здраве :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2013, 20:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Фев 2013, 19:40
Мнения: 60
Колега,за каква шапка говориш? :nixweiss:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2013, 15:42 
Offline

Регистриран на: 07 Сеп 2012, 12:10
Мнения: 33
Местожителство: Добрич
vvgrozev написа:
Колега,за каква шапка говориш? :nixweiss:


Ами поне аз така казвам на люспите които се задържат над течността, пък и не само аз им казвам така.
Иначе днес мина изваряването на гроздето и съм доволен от резултата, поне като количество.
Повече информация по-късно днес, че сега съм на работа.

_________________
RAKIA- CONECTING PEOPLE!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Ное 2013, 04:16 
Offline

Регистриран на: 07 Ное 2013, 16:10
Мнения: 2
Хубaво бяло грозде зa рaкия е Мaлвaзия,aромaтно и с високa зaхaрност.Пробвaно неколкокрaтно.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима