Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 10 Дек 2016, 20:43

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 113 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2012, 14:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Да, те в Норвегия кой ги знае от де ги влачат. Едва ли имат ябълкови градини :D
То тогава ако е така и гроздето няма да му помогне. И него ако са голъскали зърно по зърно ...
Да търси дрожди отнякъде, ама от къде - като в магазина и мая за хляб няма. Някой Homebrew site наблизо.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2012, 14:57 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
или готово тесто...или жива бира???

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2012, 18:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Окт 2012, 12:55
Мнения: 6
Ябълките не са купувани, има няколко дървета и от там събрах малко ябълки, а колкото и странно да звучи мая за хляб неможах да открия в магазините се продава хляб но мая няма, хората не си месят хляб а дори и не копуват много малка част от населението тука в моя район ядат хляб наистина очудващо но като ги гледам явно искат да живеят вечно не пият не пушат, ядат само зеленчуци и много рядко месо :). Та не знам дали Медът е дошъл много и захарноста е голяма или грешката е някаде другаде.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2012, 18:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
4кг. мед- 3-4 кг вода :? Каква е захарността? Освен това, с тези продукти баката ти трябва да е пълна до половината.

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2012, 18:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Окт 2012, 12:55
Мнения: 6
Нямам захаромер и нямам представа колко е захарноста баката е почти до горе. а в връзка с дрождите казаха ми да смачкам 1-2 банана и щяло да почне да ври има ли нещо вярно или почват да ми казват как да експерементирам? :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2012, 19:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Дали ще е банани, грозде или какъвто и да е плод няма значение, важното е да влязат дрожди с плода.
Но щом ябълките ти не са обработвани с консерванти - най-вероятно ще тръгнат сами.
Тесто за пици тия нямат ли там ?
Пудинги не правят ли, брашно не се ли продава ?
Баси и държавата - да няма лебец от де да си купиш :megagrin:

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2012, 20:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Krass написа:
4кг. мед- 3-4 кг вода :? Каква е захарността? Освен това, с тези продукти баката ти трябва да е пълна до половината.

snakemc както казва krass нещо хич не излиза аритметиката. С това което си написал захарноста ти е към 35%, а обема около 12 литра( без да много-много да смятам)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2012, 21:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Окт 2012, 12:55
Мнения: 6
пропуснал съм грешка не е 30 а 20 литра баката. и наистина имаше още малко до горе днес долях с малко топла вода, вопще незнам дали ще стане нещо, а докато е почнала темата да попитам, ако все пак намеря от някаде мая. Тука има много ябълков сок 100% ябълков сок пише след отваряне да се консумира до 3-4 (ябълков сок от концентрат пастьоризирано и асептично опакован) дни та мисалта ми е дали от този сок може да се направи ябълково вино само с мая? или да стане поне за ракия? може ли да преври само сокът или не? дайте някой съвет че тука в норвегия алкохоло си е доста скъп. :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2012, 09:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Може, но трябват дрожди - ако намериш мая добре - за ракия.
Ако намериш винени дрожди - ще стане и за сайдер.
Абе няма начин да няма начин - Намери някакъв плод расал на открито и да не е обработван - по неговите повърхности има дрожди.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2012, 18:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 21 Авг 2011, 19:36
Мнения: 38
Местожителство: София
snakemc написа:
Нямам захаромер и нямам представа колко е захарноста баката е почти до горе. а в връзка с дрождите казаха ми да смачкам 1-2 банана и щяло да почне да ври има ли нещо вярно или почват да ми казват как да експерементирам? :)

Вземи едно яйце и го пусни в изцеден сок от материала,трябва да остане непотънала повърхност от яйцето колкото 5 стотинки от бай Тошово време.Може и малко по-малко.Едно време баща ми и дядо ми мереха захарността на ширата по този начин.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2012, 23:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Окт 2012, 12:55
Мнения: 6
Мерси много Геца ще го пробвам това.
А и да ви се похваля момчета намерих мая :) ябълките вече врът, сложих сега и за пробно 3литра ябълков сок и настъргас -3 ябълки и сложих 2-3 грама мая ще пробвам да видя дали ще стане вино(саидер) за сега врът добре :) дано да стане нещо, захар не съм слагал но ако се получу нещо следващия път ще сложа


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Дек 2013, 13:25 
Offline

Регистриран на: 20 Дек 2013, 13:18
Мнения: 1
Добре като имам 1тон ябълки и нямам какво да ги правя кой от всичките тези начина да ползвам? Аз не пия така че ако произведа ракия...
Ако ги смачкам сложа ги да ферментират и нищо друго, колко ли ракия ще получа? :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Дек 2013, 13:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Окт 2012, 13:49
Мнения: 354
ВикторВТ ще ти отговори бързо какъв рандеман можеш да очакваш при 9-10 процента захарност ;)
Но въпросът, който трябва да си зададеш е струват ли си тези литри алкохол, хамалогията и времето по варенето и после по преваряването??!
Щото ябълкова без преварка е.... :down:

_________________
Another world is possible, защото когато Парите са всичко, всичко друго е нищо!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Дек 2013, 09:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Сеп 2013, 16:16
Мнения: 69
Ябълковата,която се захванах да правя реших да е от вино.Взех 20кг ябълки изчистих от семки околосемия дръшки и загнили участъци,смелех ги и накиснах с 33л вода(три туби по11л).Така стояха 4 дни с постоянно разбъркване.
Прецедих само сока със гевгир,след което го изнесох на терасата за една нощ.Сега го прецеждам през филтърна хартия загревам до 22гр слагам захар и посявам дрожди и активатор... :cooler:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2014, 14:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
Защо си ги държал 4 дни преди да сложиш захар?

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 113 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: kocyo, Мартин85 и 15 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима