Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 26 Сеп 2017, 23:37 Дата и час: 26 Сеп 2017, 23:37

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: проблем с джибри
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2008, 10:23 
Offline

Регистриран на: 17 Ное 2008, 10:17
Мнения: 1
не иска да превира

преди около 2 месеца сложих около 220 литра праскови с 50 кг.захар завря нормално но не превря.след като източих виното от гроздовите джибри реших да сложа непреврялите праскови за да предизвикам нова ферментация и ги разпределих в двете каци по равно като им сложих още по 5 кг.захар в каца. такъв експеримент не бях правил но за жалост не започва ферментация.дайте съвет как да я предизвикам за да не става зян толкова материал.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2008, 19:11 
Online
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 547
Местожителство: някъде в Хейтърландия
delyan написа:
не иска да превира

преди около 2 месеца сложих около 220 литра праскови с 50 кг.захар завря нормално но не превря.след като източих виното от гроздовите джибри реших да сложа непреврялите праскови за да предизвикам нова ферментация и ги разпределих в двете каци по равно като им сложих още по 5 кг.захар в каца. такъв експеримент не бях правил но за жалост не започва ферментация.дайте съвет как да я предизвикам за да не става зян толкова материал.

Първото което ми идва на ум е че прасковите са преврели ,а ти не си разбрал.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2008, 03:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 549
Местожителство: г. Русе
мятай всичко в казана и за вски случай сложи някои друг пакет сода бикарбонат както я наричат старте хорица за да не текне киселоч и господ ще покаже .иначе незнам как няма да превтът прасковите.те са, междудругто, доста воднист плод и дават само аромат на ракията и дори ако сложиш неузрели плодове (така съм чувал от възрастните) вземат от захарта и така пусак по-малко. Но се надявам да изкараш колега,че зимата е навратата :)

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
  
 
 [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: BuHaP, power4o_s, Yulian Aleksandrov и 16 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима