Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 18:59

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: проблем с джибри
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2008, 10:23 
Offline

Регистриран на: 17 Ное 2008, 10:17
Мнения: 1
не иска да превира

преди около 2 месеца сложих около 220 литра праскови с 50 кг.захар завря нормално но не превря.след като източих виното от гроздовите джибри реших да сложа непреврялите праскови за да предизвикам нова ферментация и ги разпределих в двете каци по равно като им сложих още по 5 кг.захар в каца. такъв експеримент не бях правил но за жалост не започва ферментация.дайте съвет как да я предизвикам за да не става зян толкова материал.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2008, 19:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
delyan написа:
не иска да превира

преди около 2 месеца сложих около 220 литра праскови с 50 кг.захар завря нормално но не превря.след като източих виното от гроздовите джибри реших да сложа непреврялите праскови за да предизвикам нова ферментация и ги разпределих в двете каци по равно като им сложих още по 5 кг.захар в каца. такъв експеримент не бях правил но за жалост не започва ферментация.дайте съвет как да я предизвикам за да не става зян толкова материал.

Първото което ми идва на ум е че прасковите са преврели ,а ти не си разбрал.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2008, 03:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
мятай всичко в казана и за вски случай сложи някои друг пакет сода бикарбонат както я наричат старте хорица за да не текне киселоч и господ ще покаже .иначе незнам как няма да превтът прасковите.те са, междудругто, доста воднист плод и дават само аромат на ракията и дори ако сложиш неузрели плодове (така съм чувал от възрастните) вземат от захарта и така пусак по-малко. Но се надявам да изкараш колега,че зимата е навратата :)

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Kiril8305 и 15 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима