Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 04:27

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2008, 13:36 
Offline

Регистриран на: 18 Сеп 2008, 15:50
Мнения: 5
Местожителство: Vidin
През семтември варих ракия(в нашия краи се казва пекох ракия) И реших да и направя малко подобрения.На около 65-70 литра ж казана за препи4ане претрих на прах 5-7гр.медецинска дъвка(мастикс) и е прибавих към паничката с мед с която намазах капака на казана.Получи се наистина хубаж и приятен вус на смола и борови шишарки и леко наподобяващ палмарито.Преди месец е разредих на 55 градуса,прибавих по 1гр/Л захар и глицерин след което е налях в стъклена дамаджана със стърготини от дъб и смрадлика.Краиният резултат е наистина невероятен. Повярваите ми които е опита от приятелите ми не се е оплакал.Заделих 10л. за нагодина защото ми казаха,че тогава наистинащеусетя идеалните и качества ма кои ли ще е чака до тогава.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2008, 14:25 
Offline

Регистриран на: 06 Окт 2008, 14:02
Мнения: 21
по колко захар се добавя
и по точно според какво

1.добавените литри вода
2.началните високо алкохолни литри ракия
или
3.общите вече разредение литри ракия


по 1 гр захар на литър какво?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2008, 17:45 
Offline

Регистриран на: 18 Сеп 2008, 15:50
Мнения: 5
Местожителство: Vidin
Захарта и глицерина се слагат на база краен продукт.Оставих препека да почине малко след което имам формула по гоято смятам количеството вода за да постигна желания градус.Препека ми беше 84 градуса ,свалих го до 55 и чак тогава прибавих глицерина и захарта.(примерно на 10литра 55 градуса 10гр).След това слагам старготините.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2008, 21:11 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
:lol: :lol: :lol: Леко със стърготините!!! Не замириса ли на трици ракийката ти? :wink:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2008, 11:38 
Offline

Регистриран на: 06 Окт 2008, 14:02
Мнения: 21
Значи на 50 л ракия 40 градуса слагам 50 грама захар и
50 гр глицерин.
1.Така ли излиза сметката?
2.Ти що си е слагал на 55 градуса?

3.После да не боли галва
от добавената захарта в алкохола?


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима