Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 00:43

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2012, 13:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2012, 20:37
Мнения: 3
здравейте за първи път ще правя ракия взех 50 кг грозде смачках го,измерих захарността е 23 и тук идват въпросите
колко захар да му сложа ? и в какво да я разтворя във вода,шира,или директно да я изсипя в бидона ?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2012, 14:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
А защо искаш да слагаш захар?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2012, 15:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2012, 20:37
Мнения: 3
ако го направя 25 няма ли да е по-добре за ферментацията ? ако сложа захар няма ли да излезе повече ракия ? ако е достатъчно няма да му слагам


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2012, 17:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Повече захар - повече ракия с по-ниско качество. По-висока захарност, по-трудна ферментация. А какво е гроздето, което си купил?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2012, 18:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
От 50 кг. грозде с тая захарност ще излезе около 10-12л. ракия на около 50%.
Ще е ароматна и хубава.
Ако добавиш още 10 кг захар и 30 л. вода ще имаш още 10л. ракия, но ще е по-малко ароматна, но няма да е по-вредна.
Изборът си е твой.
Иначе с 50кг. джибри чий кзан ще нацапаш ? Щото ако ще плащаш 25 лв.за казан - поне гледай да го напълниш с нещо.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2012, 21:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2012, 20:37
Мнения: 3
гроздето е червен отел,а казана е домашен не голям,определено ще допълня бидона защото остана място долея поне 10л съотношението 1 към 3 нали вода/захар ли е ?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2012, 21:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Явно не е за вино, така че го разреди толкова, че захарността на общото количество да е около 20-21% захарност!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2012, 22:34 
Offline

Регистриран на: 14 Окт 2012, 22:09
Мнения: 2
imegogo написа:
гроздето е червен отел,а казана е домашен не голям,определено ще допълня бидона защото остана място долея поне 10л съотношението 1 към 3 нали вода/захар ли е ?



Здравей! Успех с "начинанието", ако е добро ще почерпиш.


Само това не разбрах какво ще бъркаш точно: остана място долея поне 10л съотношението 1 към 3 нали вода/захар ли е?

Дай точно пропорцията, която мислиш да бъркаш?


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима