Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 10 Дек 2016, 17:05

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2012, 17:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Мисълта ми беше че, големите заводи правят точно така спирта :shock:
После ВОДА, БОЯ, ЕСЕНЦИЯ и кеф ти Бургас 63, сливенска перла и др. парфюмирани боклуци. :cry:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2012, 18:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Окт 2011, 21:19
Мнения: 46
Големите заводи изкупуват и много грозде-да са живи и здрави хората в нормалните държави,че пият гроздова ракия от грозде.За уискито обаче-спирт ,вода и есенция/тук не сме много активни в износа май/ :lachtot:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2012, 19:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Тя темата отиде в кръчмата , ама хайде.
От гроздето/което изкопават/ правят вино/, ама за ракията не мога да се съглася.
Не може 20 години да пием една и съща ракия,Ракията е като виното, на реколти!
Аз от едно и също грозде вадя всяка година различна ракия, те как вадят се една и съща?
Нещо не ми се връзват нещата...........

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2012, 19:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Окт 2011, 21:19
Мнения: 46
Правят и ракия от гроздето-не случайно за Мускат Отонел наплива от големите винпроми е много голям!Проблема е,че аз пия мускатова само тогава,когато си я сваря,т.е.всичко е за износ.Но понеже темата е за уискито,на мен ми е по-интересно прави ли се уиски в Бг или всичко е спирт,вода и есенция.Да не се окаже,че направено в домашни условия уискито е по-добро от Бг уискито което се продава в магазините.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Ное 2012, 10:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Уиски тук в БГ могат само да бутилират, блендват и т.н. и то по лиценз.
Всяка напитка подобна на уиски трябва да носи друго име на етикета - примерно "Напитка от житен алкохол"
Както и в Тенеси не могат да произвеждат троянска сливова, не че са се напънали де, ама е същото.

Когато си го произведеш сам - ти си му викай ако щеш Джони Мокър, Джони Покер, или каквото искаш, но нямаш право да го продаваш в магазин с етикет "Уиски Бай Иван"

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Ное 2012, 20:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Окт 2011, 21:19
Мнения: 46
victoryvt написа:
Уиски тук в БГ могат само да бутилират, блендват и т.н. и то по лиценз.
Всяка напитка подобна на уиски трябва да носи друго име на етикета - примерно "Напитка от житен алкохол"
Както и в Тенеси не могат да произвеждат троянска сливова, не че са се напънали де, ама е същото.

Когато си го произведеш сам - ти си му викай ако щеш Джони Мокър, Джони Покер, или каквото искаш, но нямаш право да го продаваш в магазин с етикет "Уиски Бай Иван"


Съгласен съм с това,което си написал............но:аз съм виждал да пише уиски на питие произведено в Бг,което никога не е помирисвало дъбово буре.Виждал съм и преди години да пише коняк на друга напитка произведена в Бг!И в двата случая става въпрос за питиета,които не са произведени по нечий лиценз.И още нещо-коняк се прави от грозде,а уискито от жито, царевица,ръж-производители и рецепти много.Въпреки това,когато сложа ракията в ново и неголямо дъбово буре,след време консумирам напитка,която на вкус напомня на уиски/въпреки,че според закона не е уиски/.Да не се хващаме за думата,те и поляци и турци ще патентоват айряна,но аз кисело мляко с вода няма да си поръчам.Да не споменавам и факта,че преди време някоя държава май се беше опитала да патентова ракията/не знам дали е успяла/,но аз във форум"Унуй дет са дестилира от грозде"няма да участвам :shock:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2012, 12:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Добри разсъждения но за Коняк не си прав защото е име на географска област същото е и със Шампанското то си се прави само в област Шампан.
На уиски и бренди са му изпуснали времето да го регистрират и са придобили световна известност и производствено разпространение та сега след дъжд качулка.
Колкото за коняка знам че е "ракия" от бели гроздя отлежала във френски дъбови бъчви (от френски дъб).
За масовия консуматор от ниския ценови сегмент тия напитки са от спирт и дъбови и ароматни екстракти по някога и есенции.
Като почнат в рекламите за едни бистри планински води за едни малцове за един торф ум да ти зайде а то спирт и есенция (цар Киро),ама рекламата продава и това си е.
Колкото до айряна ще го пием без кисело мляко (някъде използват йогурт) добре охладен то е студена вода ;) .
:prost: :zauf2: :prost:
С тоя пост отидох направо в кръчмата :drunk: !!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2015, 07:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Сеп 2014, 18:41
Мнения: 218
Колеги, всичко хубаво, ама какъв е все пак вкусът на това питие? То, че се пие пие, ама с удоволствие или с мъка :?:
Какъв вкус има?

_________________
Не се страхувай да търсиш и опитваш. Не забравяй, че Ноевият ковчег е направен от аматьори. Професионалистите са направили Титаник.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Мар 2015, 18:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Юни 2014, 10:13
Мнения: 29
Местожителство: София
Ами аз мойто го направих само от малц по класическа рецепта и след 7 месеца отлежаване в ново дъбово буре има доста приятен вкус(нищо,че е малко остро още)-така казват и тези които го опитаха.Вповече се усеща дъбовата нотка,но е добро.Иначе знам,че за да се нарича "уиски",дестилатът трябва да е отлежал поне 3 години,но няма да го чакам защото сипах само 15л в 40 л буре и имам чувството ,че много го "пие".


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима