Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 02:29

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2008, 22:38 
Offline

Регистриран на: 04 Дек 2008, 22:34
Мнения: 1
моля да дадете рецепти за вино и ракия с фруктоза , на колко захар е равен 1 кг или 1 литър фруктоза


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Яну 2009, 23:15 
Offline

Регистриран на: 20 Сеп 2008, 22:20
Мнения: 34
Местожителство: Асеновград
Аиде де никои ли не използва скапана фруктоза,ако някои може да каже нещо по въпроса да го направи.

_________________
Има ли будали работата върви


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Яну 2009, 19:44 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
Също ката с глюкоза, мед, грозде и т.н. Ако е суха, което ме съмнява, слагаш като захарта и мериш със захаромера, разликата не е голяма! Ако е ГФС(глюкозо-фруктозен сироп) или изосуит трябва за знаеш концентрацията на захарите в него или започваш да добавяш и мериш докато постигнеш желаният градус(захарен). Предимството ти е по-бърза и добра ферментация! В процеса на ферментация, глюкозата първо се превръща във фруктоза, после се фосфорелира и т.н., захарозата(захарта) се разлага на глюкоза и фруктоза, и по отделно се усвояват. Е, дано бях изчерпателен! :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима