Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 10:22

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 20:23 
Offline

Регистриран на: 21 Ное 2012, 20:09
Мнения: 2
здравеите,варя ракия за трета година но за прьв път ми се получава така.проблем ли е?благодаря предварително за съвети и компотентни мнения


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 20:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
gore написа:
здравеите,варя ракия за трета година но за прьв път ми се получава така.проблем ли е?благодаря предварително за съвети и компотентни мнения

А ми защо не си бъркал материала.,,,,,, майтапя се,,,, няма проблем, мери със захарометъра/ на нула/ и вари на казана.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 20:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 593
Местожителство: Пловдив
А какви са джибрите, началната захарност, как е процедирано с тях и кога се образува въпросната "риза" и как изглежда?

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 21:26 
Offline

Регистриран на: 21 Ное 2012, 20:09
Мнения: 2
началната захарност 19% добавих захар до 22%,гроздови джибри-димят,не съм вадил шапа за вино,шапката си падна нормално,буина и тиха ферментация-ок,захарноста 0,пх-не мога да премеря,допреди седмица всичко бе ок,ризата е тънък филм които плува отгоре като на кисело зеле


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 21:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 593
Местожителство: Пловдив
Явно си "цветясал". Вари докато е време, че само ще загубиш алкохол.

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2012, 15:20 
Offline

Регистриран на: 25 Май 2008, 12:37
Мнения: 193
Защо за ракия си правил тиха ферментация че и си го държал после 1 седмица? Трябва сега да се свари бързо.

_________________
Каквото си посееш, това и ще пиеш.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: GunGod и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима