Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 18 Ное 2017, 21:23 Дата и час: 18 Ное 2017, 21:23

Часова зона: Европа/София




 [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 20:23 
Offline

Регистриран на: 21 Ное 2012, 20:09
Мнения: 2
здравеите,варя ракия за трета година но за прьв път ми се получава така.проблем ли е?благодаря предварително за съвети и компотентни мнения


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 20:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2738
Местожителство: ''Survivor'' България
gore написа:
здравеите,варя ракия за трета година но за прьв път ми се получава така.проблем ли е?благодаря предварително за съвети и компотентни мнения

А ми защо не си бъркал материала.,,,,,, майтапя се,,,, няма проблем, мери със захарометъра/ на нула/ и вари на казана.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 20:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 678
Местожителство: Пловдив
А какви са джибрите, началната захарност, как е процедирано с тях и кога се образува въпросната "риза" и как изглежда?

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 21:26 
Offline

Регистриран на: 21 Ное 2012, 20:09
Мнения: 2
началната захарност 19% добавих захар до 22%,гроздови джибри-димят,не съм вадил шапа за вино,шапката си падна нормално,буина и тиха ферментация-ок,захарноста 0,пх-не мога да премеря,допреди седмица всичко бе ок,ризата е тънък филм които плува отгоре като на кисело зеле


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 21:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 678
Местожителство: Пловдив
Явно си "цветясал". Вари докато е време, че само ще загубиш алкохол.

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2012, 15:20 
Offline

Регистриран на: 25 Май 2008, 12:37
Мнения: 214
Защо за ракия си правил тиха ферментация че и си го държал после 1 седмица? Трябва сега да се свари бързо.

_________________
Каквото си посееш, това и ще пиеш.


Върнете се в началото
  
 
 [ 6 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: dimm44, marinero_bg и 15 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима